Пропустити навігацію

ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА ЧЕКАЄ НА ВАС

Дізнатися про умови призначення різних видів пенсії і перелік необхідних для цього документів, отримати об’єктивне уявлення про майбутній статус пенсіонера, набути чимало корисних знань з питань пенсійного забезпечення можна, завітавши на заняття до ШКОЛИ МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА.

Таке заняття відбулося нещодавно у Шостці. Учні Школи довідалися про порядок звернення за первинним призначенням пенсії та можливість переходу на інший вид пенсії. Фахівець Пенсійного фонду Сумщини звернула увагу на обов’язковість коректного оформлення записів у документах та підтвердження страхового стажу за відсутності записів у трудовій книжці.

У пригоді майбутнім пенсіонерам може стати і можливість звернення за призначенням пенсії «в один дотик» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Зареєстрований на вебпорталі користувач тут може подати документи на призначення пенсії в електронному вигляді, а до сервісного центру чи найближчого пункту обслуговування громадян звернутися лише для отримання пенсійного посвідчення.

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду також можна контролювати дані, що впливають на розмір майбутньої пенсії, отримати електронні документи, дійсність яких підтверджується QR-кодом, подати запит на підготовку паперових документів, скористатися “Пенсійним калькулятором” тощо.

Долучитись до навчання у Школі майбутнього пенсіонера можна, звернувшись до найближчого сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в Сумській області.

86193003 625902877983018 7494499828785741824 o - ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА ЧЕКАЄ НА ВАС

background Layer 1