Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ ЗАВІТАВ ДО ТРОСТЯНЕЦЬКОГО, ПУТИВЛЬСЬКОГО І ШОСТКИНСЬКОГО РАЙОНІВ

Пенсійний допомогомобіль продовжує курсувати віддаленими куточками Сумщини. У лютому завдяки цьому зручному сервісу пенсійні послуги отримали мешканці с. Печіни, с. Семереньки Тростянецького району, с. Руднєве, с. Мазівка Путивльського району, с. Клишки Шосткинського району.

Мешканці сіл могли поспілкуватися з начальником управління обслуговування громадян Фонду Сумщини Валентиною МАЙКОВСЬКОЮ. Вони звернулись з такими питаннями:

порядок перерахунку пенсій з 1 січня 2020 року;
порядок призначення пенсії за віком;
обчислення страхового стажу для виходу на пенсію;
розмір пенсії та її складові;
можливість виходу на пенсію у 55 років жінок, які мають 30 років стажу;
уточнення наявного страхового стажу;
виплата надбавок особам, які досягли 80-річного віку;
перерахунок пенсії ліквідатору аварії ЧАЕС III категорії;
можливість підтвердження стажу при неправильному записі в трудовій книжці;
зарахування до стажу періоду догляду за хворою людиною;
визначення права на пенсію.

Валентина МАЙКОВСЬКА надала ґрунтовні відповіді та фахову допомогу з усіх порушених питань. Також вона розповіла про сучасні онлайн-сервіси Пенсійного фонду, завдяки яким можна отримувати послуги у будь-який час, не виходячи з дому.

Загалом у лютому цього року під час виїзду допомогомобіля до пенсійників звернулися 65 осіб, яким було надано 90 послуг.

Пенсійний допомогомобіль – унікальний сервіс, започаткований минулого року Фондом Сумщини. Завдяки йому мешканці сіл Сумщини можуть отримати пенсійні послуги за місцем проживання. У рамках цього проєкту фахівці Пенсійного фонду допомагають громадянам відновити їхні порушені в пенсійній сфері права, сприяючи, таким чином, підвищенню розміру їхніх пенсій.

85061680 625983827974923 7883132878026964992 o - ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ ЗАВІТАВ ДО ТРОСТЯНЕЦЬКОГО, ПУТИВЛЬСЬКОГО І ШОСТКИНСЬКОГО РАЙОНІВ

background Layer 1