Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ БІЛОПІЛЬЩИНИ

Для наближення пенсійних послуг до клієнтів Фонду Сумщини, максимально зручного та оперативного їх отримання, пенсійники проводять виїзні прийоми громадян безпосередньо за місцем їх проживання. Нещодавно відбулися прийоми громадян у Миколаївській селищній ОТГ та Річківській ОТГ Білопільського району, під час яких пенсійники надали допомогу з питань перерахунку пенсій, визначення права на пенсію за віком та вислугою років, видачі трудових книжок і пенсійних посвідчень, реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду та підключення до SMS-інформування.

Спілкуючись з особами працездатного віку, фахівці Фонду Сумщини відмітили важливість і необхідність офіційного оформлення трудових відносин з отриманням легальної заробітної плати. Вони пояснили, що приховування реального доходу призводить до відсутності соціальних гарантій та втрати страхового стажу при розрахунку майбутньої пенсії.

Перевірити дані, що впливають на розмір майбутньої пенсії можна, скориставшись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду. Тут, зокрема, доступний новий онлайн-сервіс “Електронна трудова книжка”, що дає змогу використовувати відомості про свою трудову діяльність за даними звітних відомостей роботодавця. Через мережу Інтернет з використанням засобів вебпорталу також можна отримати довідку із QR-кодом, яка є аналогом паперового документа.

Зазначимо, що у віддалених пунктах обслуговування громадян наявне сучасне мобільне обладнання, яке дає можливість дистанційно працювати з базами Пенсійного фонду і надавати повний спектр пенсійних послуг ‒ від консультації до прийому документів для призначення пенсій.

84384065 626502041256435 5911510058985848832 o - ПЕНСІЙНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ БІЛОПІЛЬЩИНИ

background Layer 1