Пропустити навігацію

ЗАХИСТІТЬ СЕБЕ!

Легалізація трудових відносин та заробітної плати – цьому питанню були присвячені семінари, проведені пенсійниками у Кролевецькій і Путивльській районних філіях Сумського обласного центру зайнятості.

Фахівці Фонду Сумщини наголосили, що погоджуючись на «тіньове» працевлаштування та отримання неофіційної заробітної плати, працівники самі себе позбавляють соціальних гарантій.

Виплата зарплати «в конверті» означає, що роботодавець не здійснюватиме відрахування з неї єдиного соціального внеску, що в майбутньому негативно позначиться на розмірі пенсії або взагалі призведе до втрати права на її отримання. Водночас працівника можуть звільнити у будь-який момент, без виплати вихідної допомоги і, не виключено, що без оплати за виконану роботу.

Нелегальне працевлаштування містить багато інших негативних аспектів. Працюючи без укладення трудового договору, людина, приміром, не матиме права на відпустку та виплату допомоги через тимчасову непрацездатність, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань і, як наслідок, на отримання відповідних виплат. Вона також не зможе стати на облік у центрі зайнятості як безробітна та одержувати належну допомогу.

Варто пам’ятати Використання найманої праці без оформлення трудових відносин – це грубе порушення норм законодавства про працю.

Zahystit sebe - ЗАХИСТІТЬ СЕБЕ!

background Layer 1