Пропустити навігацію

ПРО ПЕНСІЙНІ ПРАВА І МОЖЛИВОСТІ ТРУДОВИМ КОЛЕКТИВАМ

Новації пенсійного законодавства, умови призначення пенсії, доцільність завчасного звернення до органів Пенсійного фонду та сучасні пенсійні онлайн-сервіси – такі питання обговорювалися під час зустрічей з трудовими колективами, проведених начальниками Ямпільського та Роменського сервісних центрів Фонду Сумщини.

Працівники приватного підприємства «Ямпіль Інвест», зокрема, дізналися про основні вимоги до умов призначення пенсії – наявність мінімального страхового стажу та досягнення законодавчо встановленого віку, а також зручну можливість звернутися до органів Пенсійного фонду для попередньої перевірки документів, необхідних для призначення пенсії.

На зустрічі з працівниками відділу освіти, молоді та спорту Роменської райдержадміністрації обговорювалася тема легалізації трудових відносин. Фахівець Фонду Сумщини пояснила, що система пенсійного забезпечення в Україні передбачає виплату пенсій залежно від загального страхового стажу та розміру заробітної плати, додавши, що освітяни – це категорія, яка може скористатися правом виходу на пенсію за вислугою років.

Оперативно отримати інформацію про стаж, сплачені страхові внески чи нараховану заробітну плату, а також, не виходячи з дому, звернутися за призначенням пенсії «в один дотик» сьогодні можна завдяки вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду.

Romny - ПРО ПЕНСІЙНІ ПРАВА І МОЖЛИВОСТІ ТРУДОВИМ КОЛЕКТИВАМ

background Layer 1