Пропустити навігацію

У ФОКУСІ УВАГИ – БУДІВЕЛЬНІ КОМПАНІЇ

Захист від незаконного звільнення і регулярна виплата заробітної плати, безпечні умови праці, наявність соціальних гарантій та гідне пенсійне забезпечення можливі лише за умови офіційного працевлаштування. На цьому акцентували увагу фахівці Пенсійного фонду Сумщини на зустрічах з трудовими колективами будівельних компаній Білопільського, Глухівського, Роменського, Охтирського та Конотопського районів.

Роботодавцеві варто пам’ятати, що у разі порушення трудового законодавства на нього чекатимуть штрафні санкції. До того ж, таке явище, як зарплати «в конверті», призводить до негативних наслідків у масштабі країни, стаючи на заваді її соціальному та економічному розвитку.

Водночас працівники мають усвідомлювати відповідальність за своє майбутнє пенсійне забезпечення, що безпосередньо залежить від розміру їхньої заробітної плати і тривалості страхового стажу. Аби виключити ймовірність помилок та неузгодженості даних, пов’язаних із трудовою діяльністю, працівнику варто контролювати розмір своєї заробітної плати та факт сплати страхових внесків роботодавцем. Сьогодні це можна робити, просто зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Нагадаємо, в Сумській області триває всебічна інформаційно-роз’яснювальна робота із суб’єктами господарювання, зокрема у сфері будівництва, спрямована на неприпустимість допуску до роботи працівників без офіційного оформлення трудових відносин. До цієї роботи активно долучаються і пенсійники.

U fokusi budivelni kompaniyi - У ФОКУСІ УВАГИ – БУДІВЕЛЬНІ КОМПАНІЇ

background Layer 1