Пропустити навігацію

ЗАНЯТТЯ В ШКОЛІ МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА

Що таке страховий стаж? Які умови є вирішальними для майбутнього пенсійного забезпечення? Як швидко, без зусиль і витрат перевірити факт сплати страхових внесків роботодавцем? На ці та інші питання отримали відповіді учні Школи майбутнього пенсіонера, заняття якої відбулись нещодавно на базі Ямпільського і Шосткинського сервісних центрів.

Пенсійники пояснили, що страховий стаж – період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Страховий стаж обчислюється відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду, а страховий стаж, набутий до 01.01.2004, підтверджується трудовою книжкою та документами, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 № 637.

Саме наявність сплачених роботодавцем страхових внесків та розмір заробітної плати є визначальними для рівня майбутнього пенсійного забезпечення. Тому кожному працівнику обов’язково варто звертати увагу на легальність трудових відносин зі своїм роботодавцем та, відповідно, виплати заробітної плати.

Оперативно, не виходячи з дому, без зусиль та витрат перевірити факт сплати страхових внесків роботодавцем можна, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Тут доступна електронна трудова книжка, де відображатиметься інформація про трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року.

Щоб скористатись послугою, слід зареєструватись на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

SHMP - ЗАНЯТТЯ В ШКОЛІ МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА

background Layer 1