Пропустити навігацію

ЗА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ: СПІВПРАЦЮЄМО З БУДІВЕЛЬНИКАМИ СУМЩИНИ

Питання неухильного дотримання вимог законодавства про зайнятість, неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення трудових відносин, а також оперативної (у дистанційному режимі) перевірки даних, пов’язаних з трудовою діяльністю, обговорювалися під час зустрічей пенсійників з трудовими колективами будівельних компаній у Шосткинському й Охтирському районах та місті Суми.

Фахівці Пенсійного фонду Сумщини зауважили, що легальні трудові відносини важливі насамперед для набуття необхідного страхового стажу для призначення пенсії, і звернули увагу на пряму залежність розміру пенсії від середньої заробітної плати по Україні, тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, яку одержувала людина.

Роботодавцям пенсійники запропонували скористатися Кабінетом страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду, щоб мати можливість перевірити страховий стаж працівників та заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску.

Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду стане в пригоді і застрахованим особам. Тут можна подати заяву про призначення пенсії в «один дотик», отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом (форми ОК-5/ОК-7, довідки про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж, інші), перевірити відомості про трудову діяльність в Електронній трудовій книжці, скористатися Пенсійним калькулятором для визначення орієнтовного розміру пенсії за віком, активувати послугу безкоштовного SMS-інформування від Пенсійного фонду тощо.

legbud - ЗА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ: СПІВПРАЦЮЄМО З БУДІВЕЛЬНИКАМИ СУМЩИНИ

background Layer 1