Пропустити навігацію

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ОСІБ, З ПІДОЗРОЮ АБО COVID-19, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ ВДОМА У САМОІЗОЛЯЦІЇ

  • Залишайтеся вдома, крім ситуації, коли Ви потребуєте медичної допомоги: обмежте діяльність поза своєю оселею (за винятком отримання медичної допомоги); не відвідуйте місць громадського користування, не користуйтесь громадським транспортом або таксі.
  • Ізолюйте себе від інших людей у своїй оселі: якщо це можливо, залишайтеся в окремій кімнаті й тримайте дистанцію не менше 1,5 м від інших. Особливо уважно поставтесь до цих рекомендацій, якщо у Вашій сім’ї є особи, котрі належать до групи ризику (літнього віку, із хронічними захворюваннями легень, серцево-судинної системи, цукровим діабетом тощо).
  • Заздалегідь зателефонуйте своєму сімейному лікарю, якщо Ви потребуєте медичної допомоги, у Вас підозрюється або підтверджений COVID-19. Це допоможе медичному персоналу вжити заходів для убезпечення інших людей від зараження. Перед контактом з медичними працівниками вдягніть медичну маску.
  • Носіть захисну маску, якщо Ви знаходитесь поруч з іншими людьми (в одній кімнаті або транспортному засобі), домашніми тваринами, перед відвідуванням лікарні або перед приїздом лікарів.
  • Дотримуйтесь правил гігієни під час кашлю або чхання. Прикривайте рот і ніс тканиною чи серветкою під час кашлю або чхання. Використані засоби викидайте в окремий контейнер для сміття.
  • Ретельно і часто мийте руки з милом щонайменше 20 секунд та/або обробіть їх дезінфікуючим засобом на основі 60-95% спирту. Не торкайтеся очей, носа і рота брудними руками.
  • Використовуйте індивідуальні предмети домашнього вжитку: посуд, чашки, рушники, постільну білизну та ін. Після використання цих предметів їх слід ретельно обробити/помити мийними засобами.
  • Щодня періодично дезінфікуйте предмети/поверхні, до яких Ви часто торкаєтеся. Це стійки, столи, тумбочки, дверні ручки, вимикачі, змішувачі, раковини, унітази, телефони, клавіатури, планшети тощо. Для дезінфекції використовуйте побутові мийні засоби або серветки.
  • Стежте за станом здоров’я. Двічі на день вимірюйте температуру тіла. Негайно зверніться до лікаря або зателефонуйте за номером 103, якщо з’явилися один або декілька таких симптомів: температура тіла понад 38°, озноб чи лихоманка, утруднене дихання, задишка, постійний кашель, стійкий біль у грудній клітці.
  • Рішення про припинення самоізоляції та запобіжних заходів приймається у кожному випадку окремо та після консультацій з медичними працівниками відповідно до правил, встановлених місцевими органами охорони здоров’я.

Нагадуємо, актуальна інформація про роботу Пенсійного фонду Сумщини на період карантину, продовженого в Україні до 24 квітня, та можливості взаємодії з пенсійниками доступна тут:

https://www.pfu.gov.ua/sm/category/prestsentr/novini/

Номери телефонів «гарячих» ліній Ви можете знайти тут:

https://www.pfu.gov.ua/…/128823-onovleni-telefonni-garyach…/

Ви можете отримувати пенсійні послуги, не виходячи з дому, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду:

https://portal.pfu.gov.ua/

Зареєструватися на ньому можна, скориставшись цією відеоінструкцією: https://www.pfu.gov.ua/sm/128837-pensijni-poslugy-dostupni-bez-vidviduvannya-ustanov-fondu-ta-bez-tsyfrovogo-pidpysu

Бережіть себе і своїх близьких! Міцного здоров’я!

2 1 - РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ОСІБ, З ПІДОЗРОЮ АБО COVID-19, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ ВДОМА У САМОІЗОЛЯЦІЇ

background Layer 1