Пропустити навігацію

ДОГЛЯД ЗА ПАЦІЄНТОМ З COVID-19 У ДОМАШНІХ УМОВАХ

Людям із легкими перебігом захворювання на COVID-19 лікар може рекомендувати залишитися вдома на самоізоляції. У такому разі потрібно дотримуватися таких (визначених Центром громадського здоров’я України) правил:

 Потрібно розмістити пацієнта у добре провітрюваному приміщенні.
 Бажано, щоб за пацієнтом доглядала одна людина, яка не належить до групи ризику виникнення ускладнень.
 Відвідувати пацієнта заборонено.
 Члени сім’ї мають перебувати в окремій кімнаті або дотримуватися відстані не менше 1 м від пацієнта.
 Варто обмежити рух пацієнта місцями спільного користування.
 Людина, яка доглядає за хворим, повинна носити ме дичну маску, коли перебуває в одній кімнаті із ним, і мити руки після будь-яких контактів з пацієнтом чи його найближчим оточенням. Після миття рук з милом витирати їх варто одноразовими паперовими рушниками.
 Використовуйте одноразові медичні рукавички для догляду за пацієнтом і прибирання приміщення. До та після зняття медичних рукавичок слід мити руки.
 Рукавички і маски після догляду за пацієнтом складайте в окремому контейнері (поліетиленовому пакеті) в тому ж приміщенні, де перебуває хворий, до їх утилізації.
 Уникайте обміну предметами спільного користування. Посуд після індивідуального використання необхідно мити з мийним засобом.
 Необхідно щодня очищати і дезінфікувати поверхні в найближчому оточенні хворого, обробляти приміщення мийно-дезінфекційним засобом. Для машинного прання рекомендована температура 60–90 °C і звичайні пральні порошки. Забруднені речі заборонено струшувати, але їх можна збирати в загальний мішок.

Люди із симптомами хвороби мають залишатися вдома до зникнення клінічних проявів та отримання негативного результату лабораторних досліджень.

Якщо у члена домогосподарства виникають симптоми гострої респіраторної інфекції (гарячка, кашель, біль у горлі, ускладнене дихання), із ним слід поводитись як із підозрілим на інфікування SARS-CoV-2.

Усі члени домогосподарства є контактними особами. У разі появи перших симптомів ГРВІ негайно зверніться до сімейного лікаря.

Діагноз «коронавірусна інфекція» може бути підтверджений лише лабораторними методами діагностики.

📌 Щоб не наражати себе на небезпеку інфікування, дотримуйтеся правил противірусного захисту та залишайтеся вдома! Не виходячи з дому, Ви можете стежити за актуальною інформацією з питань пенсійного забезпечення та використовувати онлайн-можливості отримання пенсійних послуг.

Бережіть себе і своїх близьких! Міцного здоров’я!

Doglyad - ДОГЛЯД ЗА ПАЦІЄНТОМ З COVID-19 У ДОМАШНІХ УМОВАХ

background Layer 1