Пропустити навігацію

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ

📌Що таке електронне пенсійне посвідчення?

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними.

📌У чому переваги?

Використовувати ЕПП можна для:
отримання пенсійних виплат;
сплати комунальних послуг онлайн;
оплати товарів як безпосередньо в магазині або аптеці, так і через інтернет;
контролю руху коштів на рахунку.

Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, тому пенсіонер, не виходячи з дому, матиме доступ до вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду, де він зможе переглянути інформацію про розмір пенсії, подати заяву, запит, звернення або скаргу та ін.

📌Хто може його отримати?

Будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на новий тип документа не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

📌Як отримати?

Майбутні пенсіонери можуть отримати ЕПП при зверненні за призначенням пенсії «в один дотик» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього в Особистому кабінеті вебпорталу потрібно натиснути на пункт «Заява на призначення пенсії» і в анкеті, що з’явиться після цього, в пункті «Бажаєте отримати пенсійне посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

Після завершення карантину за електронним пенсійним посвідченням можна звернутися до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання та подати заяву. Заява формується автоматично із даних, наявних у базі Пенсійного фонду. Пенсіонерові необхідно її лише підписати.

На Сумщині електронне пенсійне посвідчення отримали вже 26 тисяч пенсіонерів.

posvidch - ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ

background Layer 1