Пропустити навігацію

ЯК ЗАПОБІГТИ ПЕРЕДАЧІ COVID-19?

Коронавірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами, тобто через дрібні краплинки, які виділяються з дихальних шляхів хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метра від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч.

Як зазначає Центр громадського здоров’я, наразі вакцини та ліків проти COVID-19 немає. Один із найефективніших способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – дотримуватися фізичної дистанції і щоденної гігієни:

безконтактне привітання: вітайтеся без потиску рук;
гігієна рук: якомога частіше мийте руки з милом протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або обробляйте їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%;
дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю: кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає – у згин ліктя;
дотримання дистанції: не менше 1,5 м від інших людей;
самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів: потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед них є люди похилого віку.

Щоб уникнути ризику інфікування, важливо дотримуватися правил противірусного захисту та залишатися вдома!

📌Не виходячи з дому, Ви можете стежити за актуальною інформацією з питань пенсійного забезпечення та використовувати онлайн-можливості отримання пенсійних послуг.

Бережіть себе і своїх близьких! Міцного здоров’я!

Zapobigty - ЯК ЗАПОБІГТИ ПЕРЕДАЧІ COVID-19?

background Layer 1