Пропустити навігацію

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ВНУТРІШНЬОГО АУДИТУ за І півріччя 2020 року

На виконання Зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту на 2020 рік підрозділом внутрішнього аудиту проведено 3 планові внутрішні аудити. За результатами аудитів надано 38 рекомендацій, спрямованих на підвищення рівня внутрішнього контролю щодо достовірного, своєчасного наповнення та належного використання даних Реєстру застрахованих осіб, удосконалення організації роботи та підвищення рівня внутрішнього контролю щодо організації прийому осіб, які звертаються до головного управління зі зверненнями, дотримання законодавчих та нормативно-правових актів при здійсненні призначення, перерахунків та виплати пенсій.

Аудити проведено у 8 структурних підрозділах головного управління, в 7 з яких виявлено 4 недоліки (проблеми), зокрема: у функціонуванні внутрішнього контролю за станом наповнення реєстру застрахованих осіб (не вироблено єдиного механізму взаємодії підрозділів супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів з підрозділами обслуговування громадян з питань внесення змін (уточнень) даних до реєстру застрахованих осіб); не забезпечення ефективної взаємодії підрозділів управління обслуговування громадян з відділами з питань виплати пенсій управління з виплати пенсій щодо розгляду звернень громадян та надання якісних відповідей на них; недосконалість взаємодії між управлінням застосування пенсійного законодавства та управлінням обслуговування громадян при призначенні пенсій; упущення у взаємодії між управлінням обслуговування громадян та управлінням контрольно-перевірочної роботи при організації перевірки відомостей для призначення пенсій. За результатами проведених аудитів було виявлено 43 нефінансових порушень, термін усунення яких не настав.

Крім того, за результатами інших контрольних заходів, проведених в І півріччі 2020 року, виявлено порушень у загальній сумі 17,9 тис. грн. Із загальної суми фінансових порушень кошти в загальному розмірі 0,1 тис. грн. не підлягають відшкодуванню, оскільки є видатками минулого бюджетного року, решта порушень в сумі 17,8 тис. грн. усунено.

background Layer 1