Пропустити навігацію

РІШЕННЯ колегії від 11 серпня 2020 року №4

ПЕНСІЙНИЙ  ФОНД  УКРАЇНИ

 

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

11.08.2020                                                                                                                                                № 4

м.Суми 

 

Про стан організації  правової роботи

в головному управлінні Пенсійного фонду

України в Сумській області

 

       Заслухавши доповідь заступника начальника управління – начальника відділу організації правової роботи юридичного управління Ройко О.В. про стан організації правової роботи в головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області, колегія відмічає, що впродовж звітного періоду робота юридичного управління в цілому відповідала вимогам Положення про організацію правової роботи в Пенсійному фонді України, затвердженого постановою правління  Пенсійного фонду України від 08.10.2004 № 13-1 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 04.11.2016 № 25-3),

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Інформацію заступника начальника управління – начальника відділу організації правової роботи юридичного управління Ройко О.В. взяти до відома.

 

  1. Затвердити Заходи з удосконалення організації правової роботи в головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області, що додаються.

 

  1. Заступнику начальника головного управління (Демченко Н.І.) та начальнику юридичного управління (Молодцова Ю.С.) забезпечити контроль за організацією правової роботи в головному управлінні у відповідності до вимог, визначених нормативно-правовими актами, розпорядчими документами Пенсійного фонду України та головного управління, а також, Заходів з удосконалення організації правової роботи в головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області (додаток № 1).

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника начальника головного управління Демченко Н.І.

Голова колегії                                                                              Т. ЗЛЕНКО

Секретар колегії                                                                          Ю. КОРОЛЬ

 

                                                                                                            Додаток № 1 до

                                                                                                            Протоколу колегії від 11.08.2020 №4                                                     

Заходи

з удосконалення організації правової роботи

 в головному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області

 

Зміст заходу Відповідальні виконавці Термін
1 Забезпечити рівень організації правової роботи відповідно до вимог, визначених нормативно-правовими актами, розпорядчими документами Пенсійного фонду України та головного управління Молодцова Ю.С.

 

постійно
2 За результатами навчальних та інших заходів для керівників та спеціалістів юридичної служби, проводити тестування рівня знань законодавства та практичних навичок, визначати необхідні заходи реагування та вносити відповідні пропозиції; забезпечити стимулювання професійного зростання працівників юридичної служби Ройко О.В.

 

постійно
3 Забезпечити організацію роботи, пов’язаної з підвищенням кваліфікації працівників юридичної служби Фонду області Ройко О.В.

 

згідно з графіком
4 Підготовка пропозицій з удосконалення нормативно-правових актів з питань діяльності Фонду, у тому числі внаслідок опрацювання проектів, з подальшим їх наданням Пенсійному фонду України Ройко О.В.

 

постійно
5 Організація договірної роботи згідно з вимогами чинного законодавства, визначивши обов’язки та сфери відповідальності відповідних служб управління щодо розробки проекту договору, його опрацювання, візування, реєстрації, виконання та зберігання Молодцова Ю.С. постійно
6 Забезпечити контроль за додержанням вимог власних розпорядчих актів органів Пенсійного фонду стосовно організації та проведення процедур державних закупівель, достатності і послідовності визначення характеристик предмету закупівлі, відповідності договорів умовам закупівлі, а також положенням антикорупційного законодавства, оприлюдненням інформації про них Молодцова Ю.С.

 

постійно
7 Підтримання в актуальному стані дорожніх карт боржників, що мають заборгованість з платежів, які адмініструють органи Пенсійного фонду України Ройко О.В.

 

постійно
8 Надсилання листів власникам (засновникам, керівникам) боржників Фонду області з метою стимулювання до розрахунків Ройко О.В.

 

за потреби
9 Підготовка та проведення нарад з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Суми) стосовно стану та результатів примусового стягнення заборгованості за виконавчими документами на користь Пенсійного фонду України, із визначенням за результатами завдань щодо відпрацювання виявлених джерел для погашення боргу, відносно боржників, по яких відкрито виконавче провадження за виконавчими документами на користь Пенсійного фонду України. Участь у мобільних групах по стягненню заборгованості із виплат заробітної плати боржників Фонду Ройко О.В.

 

щоквартально
10 Повнота реалізації, наданих Законом України “Про виконавче провадження” прав стягувача у виконавчих провадженнях з примусового стягнення заборгованості до бюджету Фонду, у тому числі шляхом участі у мобільних групах по стягненню заборгованості із виплат заробітної плати боржників Фонду Ройко О.В.

 

постійно
11 Повнота та якість оглядів виконавчих проваджень з обов’язковим документуванням проведеного заходу та долученням до  актів огляду підтверджувальних матеріалів Ройко О.В.

 

постійно
12 У разі встановлення фактів бездіяльності та/або незаконних дій державних виконавців, забезпечити їх оскарження Ройко О.В.

 

постійно
13 Забезпечити стовідсоткове охоплення наявної заборгованості заходами примусового стягнення, у тому числі у позовному порядку. У встановленому процесуальним законом порядку оскарження та подання заяв про відстрочення виконання рішень суду Ройко О.В.

 

постійно
14 Вжиття ефективних важелів впливу для прискорення завершення процедур банкрутства боржників, строк ліквідаційних процедур яких перевищив, визначений законом чи судом термін Ройко О.В.

 

постійно
15 Аналіз діяльності арбітражних керуючих у справах про банкрутство по яких управління є кредитором та у разі встановлення фактів порушень, підготувати пропозиції з оскарження дій /(бездіяльності), у тому числі до суду (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) Ройко О.В.

 

постійно
16 Підтримання в актуальному стані календаря судових засідань та інформаційне наповнення підсистеми «Правова робота» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України. Удосконалення ведення обліку та підтримання в актуальному стані актів законодавства про пенсійне забезпечення, постійний моніторинг інформації про офіційне оприлюднення актів законодавства; підтримання в актуальному стані онлайн ресурсу “Правова бібліотека” Молодцова Ю.С.

Ройко О.В.

Мельник І.М.

постійно
17 Здійснення поточного моніторингу стану розгляду судами справ за участю органів Пенсійного фонду України, зокрема, з використанням Єдиного державного реєстру судових рішень, повноти та своєчасності оскарження рішень ухвалених з порушенням вимог законодавства Мельник І.М.

 

постійно
18 Належне представлення інтересів органів Пенсійного фонду в суді, якісну підготовку всіх процесуальних документів, своєчасне подання доказів у справах Мельник І.М. постійно
19 Невідкладне інформування Пенсійного фонду України про: масові звернення до суду з позовами, відповідачами за якими є органи Фонду; стягнення значних сум коштів; всі випадки прийняття судами рішень не на користь управлінь Фонду області у нетипових резонансних спорах. Узагальнювати позитивну практику ухвалення рішень суду на користь органів Фонду Молодцова Ю.С.

Мельник І.М.

постійно
20 Належний рівень юриди чної експертизи проектів документів, посилення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства в Пенсійному фонді України, при виданні розпорядчих документів Молодцова Ю.С.

Ройко О.В.

Постійно

 

background Layer 1