Пропустити навігацію

РІШЕННЯ колегії від 11 серпня 2020 року №5

ПЕНСІЙНИЙ  ФОНД  УКРАЇНИ

 

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

11.08.2020                                                                                                                                                № 5

м.Суми 

 

Про реалізацію завдань Стратегії модернізації

та розвитку Пенсійного фонду України

на період до 2020 року

 

     Заслухавши  доповідь  начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів Хоменко В.О. про стан реалізації завдань Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, колегія відмічає: в головному управлінні забезпечено послідовну реалізацію заходів, спрямованих на розвиток інформаційних технологій і підвищення рівня автоматизації основних функціональних процесів, впровадження нових технологій і сервісів обслуговування громадян на базі Реєстру застрахованих осіб, які забезпечують спрощення процедури надання послуг у системі пенсійного забезпечення та соціального страхування, підвищують рівень їх доступності та прозорість.

Враховуючи зазначене, 

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Інформацію начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів (Хоменко В.О.) взяти до відома.

 

  1. Заступнику начальника головного управління (Демченко Н.І.), начальнику управління інформаційних систем та електронних реєстрів (Хоменко В.О.) забезпечити 100% виконання доведених завдань щодо оцифровування відомостей про трудову діяльність працівника на підставі сканованих документів, оперативне опрацювання результатів контролю оцифрованих відомостей.

 

  1. Начальнику управління інформаційних систем та електронних реєстрів (Хоменко В.О.) забезпечити:
  • впровадження та супровід в головному управлінні прикладних систем Пенсійного фонду України;
  • посилення контролю за додержанням вимог законодавства про доступ до інформаційних ресурсів ІТС в головному управлінні Фонду області шляхом проведення контрольних заходів щодо здійснення ідентифікованого доступу до інформаційних ресурсів;
  • посилення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо формування, накопичення та використання даних Реєстру застрахованих осіб, у тому числі шляхом проведення раптових контрольних заходів;
  • вжиття вичерпних заходів з приведення у відповідність даних Реєстру застрахованих осіб за результатом аналізу моніторингів відомостей та верифікацій даних Реєстру, розгляду звернень громадян тощо.

 

  1. Начальнику управління застосування пенсійного законодавства (Кузнецова Т.Г.) забезпечити якісну перевірку правильності внесення відомостей про трудову діяльність на підставі даних сканованої копії трудової книжки, документів про стаж, що визначені Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 №637.

 

  1. Начальнику відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства (Гонтаренко Л.І.) забезпечити своєчасне та якісне опрацювання заяв та документів, поданих в електронній формі, прийняття рішень щодо призначення пенсій.

 

  1. Начальнику відділу з ретроконверсії управління застосування пенсійного законодавства (Кузьменко Т.В.) забезпечити якісне виконання планового показника кількості оцифрування пенсійних справ, доведеного Пенсійним фондом України.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників начальника головного управління відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 

Голова колегії                                                                              Т. ЗЛЕНКО

Секретар колегії                                                                          Ю. КОРОЛЬ

 

background Layer 1