Пропустити навігацію

ЕЛЕКТРОННІ ПЕНСІЙНІ СЕРВІСИ ПРАЦЮЮТЬ САМЕ ДЛЯ ВАС!

Сучасні пенсійні сервіси – ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ «ПО ПОДІЇ» – Е-ПЕНСІЇ» та МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК – презентувала заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина КОВПАШКО на прес-конференції «Електронні послуги Пенсійного фонду», що відбулася сьогодні, 11 вересня, у м. Дніпро.

У прес-конференції взяла участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Тетяна ЗЛЕНКО.

Пенсійний фонд Сумщини є лідером в Україні з упровадження сучасних сервісів обслуговування громадян. Так, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду зареєстровано вже більш ніж 432 тис. осіб, або 40,8% населення, в т.ч. 48 тис. осіб з інвалідністю, майже 219 тис. пенсіонерів, 12,4 тис. роботодавців Сумської області (87%).

Начальник Пенсійного фонду Сумщини повідомила, що анкету-згоду на надсучасний сервіс «ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ «ПО ПОДІЇ» – Е-ПЕНСІЇ» через вебпортал подали 302 мешканців області.

«49% призначень на Сумщині в липні відбулось саме через сучасні сервіси, безконтактно, без відвідування установ, – зазначила Тетяна ЗЛЕНКО. – На сьогодні завантажено понад 4 тис. трудових книжок. Їх переважна більшість надійшла саме від роботодавців Сумщини. Вже понад 80% опрацьовано».

Серед послуг, наданих Пенсійним фондом Сумщини, найбільше послуг з видачі довідок – 24,5%. «Це і довідки про страховий стаж для роботодавців, для лікарняних листів, для підтвердження статусу застрахованої особи, і про доходи. Клієнти Пенсійного фонду їх можуть одержувати через вебпортал. І такою можливістю активно користуються і люди праці, і пенсіонери, і роботодавці вже саме за допомогою сучасного МОБІЛЬНОГО ЗАСТОСУНКУ, через телефон», – зауважила Тетяна ЗЛЕНКО, додавши, що приємною новиною для мешканців області стала і можливість призначення пенсій через МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК.

«Нам приємно, що органи Пенсійного фонду можуть пропонувати клієнту все більше альтернативних можливостей одержання пенсійних послуг, що в сучасних умовах відповідають не лише попиту часу, а й безпечні», – підсумувала очільниця Пенсійного фонду Сумщини.

Прес-конференція «Електронні послуги Пенсійного фонду України» відбулася на платформі ZOOM у рамках всеукраїнського прес-туру за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Трансляцію можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/ffY07sc.

tv - ЕЛЕКТРОННІ ПЕНСІЙНІ СЕРВІСИ ПРАЦЮЮТЬ САМЕ ДЛЯ ВАС!

background Layer 1