Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНИКИ СУМЩИНИ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ У 2020 РОЦІ НА КОЛЕГІЇ

Під час онлайн засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області за участі Голови правління Пенсійного фонду України Євгена КАПІНУСА заслухали підсумки роботи головного управління за 2020 рік.
Доповідаючи про надані клієнтам Сумщини пенсійні послуги, колегія відмітила, що, незважаючи на карантинні обмеження, Пенсійним фондом області не скорочено спектр пенсійних послуг та успішно впроваджені нові (автопризначення пенсії без візитів до ПФ та оцифрування трудових відносин мешканців області). Перевага надавалась організованим Фондом безпечним та дистанційним формам обслуговування пенсіонерів і застрахованих осіб.
“Автоматизація та клієнтоорієнтовність – напрямки, що визначені пріоритетними у Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду. У період пандемії COVID-19 сучасні пенсійні онлайн-сервіси засвідчили не лише свою ефективність, а й актуальність”, – зазначила перший заступник начальника управління Олена САВІСЬКО.
Сумщина продовжує посідати перше місце в Україні по залученню клієнтів до реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду. З таким же результатом виконана робота по формуванню анкет потенційних пенсіонерів області на перспективу автопризначення пенсій, а більше 5 тисяч пенсіонерів уже реалізували своє право на призначення пенсій без візитів до його установ. Оцифрування майже 9 тисяч трудових книжок для 2 тисяч новопризначених пенсіонерів склала основу призначення пенсії у звітному році, для решти сформувала перспективу на майбутнє її призначення. Виконання завдань Стратегії з оцифрування паперових пенсійних справ, крім ефективного використання державних ресурсів, дозволила онлайн доступ 68% пенсіонерам до матеріалів пенсійної справи.
У 2020 році призначено понад 10 тисяч нових пенсій, виконано понад 35,2 тис. індивідуальних та 11 масових перерахунків пенсій, за результатами яких пенсії в області зросли на 14,7%. Фінансування для 324,5 тис. пенсіонерів щомісяця забезпечено вчасно, без затримок і заборгованостей на загальну суму 12,4 млрд грн.
“Боротьба з тіньовою зайнятістю, інші форми порушення трудових прав, як основи соціальних гарантій, що обертаються поновленням прав людини праці – важлива складова здобутків Пенсійного фонду”,- наголосила Олена САВІСЬКО. І зазначила, що у звітному періоді поновлено права більше 52 тисячам людей, легалізовано 21,5 тисячі робочих місць, виправлено помилок роботодавців по 25 тисячах осіб, 192 особам відновлено пільговий стаж з ліквідованих підприємств та на користь 6 тисяч осіб стягнуто борги, що беззаперечно позитивно вплине й на пенсійні права таких осіб.
“У 2020 році викрито і стягнуто з винних 3,2 млн. переплат пенсій, ініційовано 14 кримінальних проваджень”, -звітувала начальник управління з питань виплати пенсій Оксана НАГОРНА.
Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній КАПІНУС подякував колективу Фонду за роботу в нетиповому році, де потрібно було організовувати роботу з клієнтами та колективів, швидко реагуючи на події. Визначив основні вектори в роботі на 2021 рік: надання зручного безпечного професійного сервісу найвищої якості для клієнтів Пенсійного фонду; перехід на централізацію фінансування пенсійних виплат і пов‘язану з цим якісну підготовку первинних та виплатних документів на рівні регіону; екстериторіальность призначення пенсій і, у зв’язку з цим, високий рівень кваліфікаційної підготовки фахівців; оцифрування трудових книжок та інші.
“Я дуже сподіваюся, що регіон підніметься ще вище в своїх показниках та буде прикладом для інших”,- підсумував Євгеній Валерійович.
Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Тетяна ЗЛЕНКО висловила вдячність Голові правління за настанови, а колективу – за успішні результати роботи і націлила на ефективну роботу по визначених орієнтирах у 2021 році.
KOLEGIYA - ПЕНСІЙНИКИ СУМЩИНИ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ У 2020 РОЦІ НА КОЛЕГІЇ
kol2 - ПЕНСІЙНИКИ СУМЩИНИ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ У 2020 РОЦІ НА КОЛЕГІЇ
background Layer 1