Пропустити навігацію

ЯКЩО НЕ ВИСТАЧАЄ СТРАХОВОГО СТАЖУ!

На сьогоднішній день для нарахування пенсії необхідно мати не менше 15 років страхового стажу, до якого зараховуються лише ті періоди, за які було сплачено внески із заробітної плати не менше мінімального розміру.
Якщо ж ви розумієте, що стажу вам не вистачить, його можна докупити. Або, за потреби, доплатити за зарахування до страхового стажу неповних місяців роботи як повних.

Розглянемо три можливих варіанти.
2705 - ЯКЩО НЕ ВИСТАЧАЄ СТРАХОВОГО СТАЖУ! При страхуванні на майбутні періоди ви можете укласти договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування на термін не менше одного року(стаж купується по одному місяцю). Розміри внеску ви визначаєте самостійно, але величина їх має бути не менше 22% від мінімальної заробітної плати (з 01.01.2021 р.- 1320 грн.)
2705 - ЯКЩО НЕ ВИСТАЧАЄ СТРАХОВОГО СТАЖУ! Другий спосіб добровільної сплати страхових внесків використовується, якщо особа вже пенсійного віку і потрібно купити відразу кілька років стажу одноразово. Сума за кожен місяць періоду, який визначається самостійно, не може бути меншою за мінімальний страховий внесок (22%) на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2.
Тобто 2640 грн- сума мінімального страхового внеску за один місяць.
Для того, щоб укласти договір, вам необхідно звернутися до податкового органу за місцем проживання.
2705 - ЯКЩО НЕ ВИСТАЧАЄ СТРАХОВОГО СТАЖУ!Особи, які за період з 01.01.2004 р. працювали на умовах неповної зайнятості, або ж за потреби зарахування страхового стажу неповного місяця роботи як повного, можуть звернутись до територіального органу Пенсійного фонду для поповнення нестачі стажу для призначення пенсії.

Убезпечте себе завчасно, подбайте вже зараз про своє майбутнє!
#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО

stazh - ЯКЩО НЕ ВИСТАЧАЄ СТРАХОВОГО СТАЖУ!

background Layer 1