Пропустити навігацію

ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІ

З 1 березня 2021 року проіндексовані пенсії для пенсіонерів Сумщини. Кому? Скільки? І на скільки зросли пенсійні виплати?

Індексація пенсій – це осучаснення пенсійної виплати, шляхом підвищення середьої заробітної плати по Україні (на яку множили індивідуальні показники стажу і заробітної плати при обрахунку кожної пенсії при призначенні/попередній індексації) на 50% темпу росту індексу споживчих цін та 50% темпу росту середньої заробітної плати по державі за попередній 2020 рік. Так, у 2021 році показник осучаснення заробітку для індексації пенсій склав 11% =(5%+17%)/2).

Індексації підлягали пенсії як працюючих так і не працюючих пенсіонерів, призначені за законами України :

2705 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»,

2705 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (з числа військовослужбовців строкової служби),

2705 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Варто зазначити, якщо після перерахунку розмір пенсії зростає, то таке підвищення не може бути меншим за 100 гривень.

Також підвищено мінімальну пенсійну виплату з 2100 грн до 2200 грн для пенсіонерів, які мають страховий стаж тривалістю: у жінки 30 років, у чоловіка – 35 років.

Індексація пенсій не торкнеться тих пенсіонерів, кому пенсія:

2714 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІпризначена за «спецзаконами»,

2714 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІпризначена після 01 січня 2019 року,

2714 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІобчислена без заробітної плати,

2714 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІвстановлена у мінімальному розмірі за відсутності визначеного Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” необхідного страхового стажу,

2714 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІмістить у своєму складі доплату до 40 % мінімальної заробітної плати (до 2400 грн) та при здійсненні індексації на суму підвищення зменшилась сума доплати, тобто відбувся перерозподіл складових в пенсійній виплаті.

2757 - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІПерерахунок пенсій у зв’язку з індексацією на Сумщині проведений без потреби звернення громадян до установ Пенсійного фонду. Підвищені пенсії повністю забезпечені коштами, що будуть фінансуватись згідно графіків з 4 по 25 березня і одержуватимуться пенсіонерами у визначену звичну дату, у обраний кожним спосіб, через банк чи пошту.

#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО

komu indeksatsiya - ПЕНСІЇ НА СУМЩИНІ ПРОІНДЕКСОВАНІ

background Layer 1