Пропустити навігацію

ЗАПИТАННЯ ВІД НАСЕЛЕННЯ: ВІДПОВІДАЄ КЕРІВНИЦТВО ФОНДУ

Традиційно, кожної середи, в Пенсійному фонді Сумщини працює телефонна «гаряча лінія» з керівним складом.
Першою звернулась молода дівчина із запитанням, чи зарахують їй до стажу період догляду за дитиною. Пані Марина має невдовзі народжувати. Сама не працює, а перебуває на обліку в центру зайнятості. Тетяна КУЗНЕЦОВА, начальник управління пенсійного забезпечення, що працювала сьогодні в режимі телефонних «гарячих ліній», заспокоїла жінку. Якщо людина стоїть на обліку та отримує допомогу по безробіттю, цей період зараховується до страхового стажу. Час перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а також період догляду за дитиною до трьох років також буде зарахований при умові отримання відповідної допомоги (та/або допомоги при народженні дитини).

Взагалі, сьогодні найбільше додзвонювачів цікавило питання перерахунків грудневих пенсій у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Тож кожному було доведено до відома про оновлені розміри надбавок, доплат, підвищень та мінімальних пенсійних виплат.
Не забуваємо нагадувати і про сервіси і можливості, які надає Портал Електронних Послуг ПФУ . Це, як завжди, зручно. Швидко, а головне – безпечно!

#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО

kuznetsova - ЗАПИТАННЯ ВІД НАСЕЛЕННЯ: ВІДПОВІДАЄ КЕРІВНИЦТВО ФОНДУ

background Layer 1