Пропустити навігацію

В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ ПРО ЗАПОБІГАННЯ ЇЇ ПРОЯВАМ

Кожного року, 9 грудня, відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. В цей день у багатьох країнах світу проходять демонстрації, зустрічі, конференції, семінари та інші заходи, приурочені до цього свята.

Пенсійний фонд Сумщини традиційно долучається до всеукраїнських та регіональних заходів. В цьому році представники сектору з питань запобігання та виявлення корупції Фонду долучились до круглого столу в режимі онлайн, який ініціювали колеги з Центрального апарату ПФУ.

Говорили про запобігання та виявлення конфлікту інтересів в роботі державних органів, запобігання вчиненню інших корупційних проявів в системі, про алгоритм дій при їх викритті, відомчу політику у сфері запобігання та протидії корупції та інше.

Найважливіші аспекти в питанні основ антикорупційного законодавства згодом, на навчально- просвітницькому заході в режимі відеоконференції, вже своїм співробітникам, пенсійникам Сумщини, донесла завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Тетяна ФОРТОНЮК.

 Корупція – використання службовими особами, громадськими і політичними діячами наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання, прийняття неправомірної вигоди чи пропозиції для себе чи інших осіб.

На рівні країни використовуються різні підходи до виявлення, зменшення та запобігання корупції.
Пенсійний фонд Сумщини також незмінно працює в аналогічному напрямку, а докорінні зміни у функціональних підходах суттєво сприяють зниженню ризиків, такі як: розмежування функцій з обслуговування громадян і прийняття рішень про їх права на фронт і бек офіси, всеукраїнська екстериторіальність не лише в прийомі документів для призначення/перерахунок пенсійних виплат, а й прийнятті рішень про призначення й обчислення пенсійних виплат, оцифруванні трудових книжок тощо.

Співробітники задавали чимало запитань по змінах чинного законодавства, на кожне отримали ґрунтовні відповіді.

Актуально також обговорили тему подачі декларацій держслужбовців. Згадали правила заповнення всіх її розділів за новою формою.
Ці знання доречно будуть використані при подачі нової декларації наступного року.

Додатково нагадали про правовий статус, права та гарантії захисту викривача, а також внутрішні канали Пенсійного фонду Сумщини для повідомлення про можливі факти корупційних (пов’язаних з корупцією) правопорушень:

спеціальна телефонна лінія – 0542 67-92-71;
засіб електронного зв’язку – anticorr@spfuss.loc
sumy-anticorr@sm.pfu.gov.ua.

#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО!

266405439 1046813522558616 3871597229366876620 n - В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ ПРО ЗАПОБІГАННЯ ЇЇ ПРОЯВАМ

background Layer 1