Пропустити навігацію

ДОПОМОГОМОБІЛЯ ЧЕКАЛИ З НЕТЕРПІННЯМ

Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області продовжує проєкт ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ, який за майже три роки роботи став одним з найактуальніших для жителів сіл. Тим паче, зважаючи на адміністративно- територіальну реформу та пандемію коронавірусу в країні.
Для жителів багатьох віддалених населених пунктів дістатись до спеціалістів Пенсійного фонду на консультацію – справжня проблема. Тому коли пенсійники самі приїжджають у села, їх завжди зустрічають з радістю. Бо знають, що отримають фахову консультацію і всю необхідну допомогу.
Пані Людмила із села Михайлівка Конотопського району прийшла завчасно до приїзду ДОПОМОГОМОБІЛЯ, адже мала важливе питання:
Я вже 10 років достроково отримую пенсію як матір дитини з інвалідністю. В кінці грудня мені виповниться 60 років. Чи зміниться при цьому розмір моєї пенсії?
Фахівці пояснили заявниці, що розмір пенсії змінюватися не буде. У 50 років жінкам, що виховали до шестирічного віку 5 і більше дітей або дитину – інваліда дитинства, достроково призначають пенсію за віком, якщо вони мають 15 і більше років страхового стажу. Ця пенсія призначається довічно і у зв’язку з досягненням 60 років її розмір не переглядається.
У селі Яблучне Охтирського району до спеціалістів звернувся пенсіонер Василь, який вже звільнився з роботи, але продовжував отримувати пенсію у тому ж розмірі, що і під час праці.
Фахівці встановили, що він не повідомив про звільнення до Пенсійного фонду. Тепер, після подачі відповідної заяви, розмір його пенсії збільшиться більш ніж на 500 гривень.
Це – лише декілька історій клієнтів ДОПОМОГОМОБІЛЯ, а його чекають у кожному селі Сумщини, щоб отримати фахові консультації та допомогу.
І він обов’язково відвідає найвіддаленіші куточки області, де пенсіонери потребують уваги й турботи наших спеціалістів!
 
background Layer 1