Пропустити навігацію

ТЕЛЕФОННА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ

Сьогодні, під час роботи телефонної «гарячої лінії» з заступником начальника управління обслуговування громадян Пенсійного фонду Сумщини Альоною ЗАСТАВЕНКО знаходили відповідь на найбільш розповсюджене питання.
 
Почалось все з першого дзвінка.
-Маю більше 40 років стажу, при цьому отримую 2200 гривень пенсії. Чому так?,- просить прокоментувати пані Вікторія із м.Глухова.
-Якщо поясняти просто,то розмір пенсії залежить не тільки від стажу, а й заробітку.
 
В таких випадках, як і у Вас, коли стажу надбано чимало (у жінок- не менше 30 років, а чоловіків-35), але через низькі заробітні плати розмір пенсії, обчислений із індивідуальних показників, не дотягує до суми 2200 гривень, забезпечуються державні гарантії у вигляді доплати до цієї величини.
 
Доречно сказати, що програми підвищення пенсій активно реалізуються.
Так, і на 2022 рік розрахований календар підвищення пенсій: індексації, перерахунки, запровадження доплат, підвищення. Всі ці перспективи мають успішно реалізуватись в прийдешньому році.
Додатково додзвонювачі отримували фахові консультації в питанні взаємодії з органами Пенсійного фонду України дистанційно.
 
Тому, якщо і у вас виникають питання: «Чи сплачує за мене роботодавець кошти до ПФ?», «Скільки я вже маю страхового стажу?», «Чи обліковується моя заробітна плата в органах Фонду?» чи інші, ви можете знайти відповіді, відвідавши 271754801 233741848934053 3885093693076529459 n - ТЕЛЕФОННА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ .
 
background Layer 1