Пропустити навігацію

ЗАВЖДИ З ВАМИ НА ЗВ’ЯЗКУ!

Для забезпечення безперервної підтримки зв’язку керівного складу Пенсійного фонду Сумщини з населенням традиційно продовжує свою роботу телефонна «гаряча лінія», що проходить кожної середи.
Сьогодні усні звернення, питання від громадян отримувала заступник начальника управління обслуговування громадян Альона ЗАСТАВЕНКО.

-Скоро маю виходити на пенсію. Зрозуміло, фахівці нарахують мені суму виплати,а чи зможу я спробувати збільшити її розмір?, – просить проконсультувати пані Світлана.

-Для обчислення пенсії враховується заробітна плата за період страхового стажу з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера можна спробувати врахувати дохід за будь-які 60 календарних місяці страхового стажу підряд по дану дату, тобто до 30 червня 2000 року, незалежно від перерв. Для цього потрібно надати Фонду довідку про заробітну плату за обраний період з підприємства/установи/організації, де ви працювали, якщо вони не ліквідовані та не припинили своєї діяльності. В інакшому випадку довідки видаються правонаступником або архівними установами, що прийняли первинні документи на зберігання.
І так, в разі доцільності, пенсія буде перерахована. Тож спробувати варто, – радить Альона Юріївна.

Традиційно кожному додзвонювачу наголошуємо про актуальність одержання пенсійних послуг також і через дистанційну форму обслуговування.
Портал Електронних Послуг – це зручно, безпечно і оперативно!

#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО

272333209 242516631389908 1737840974524683110 n - ЗАВЖДИ З ВАМИ НА ЗВ'ЯЗКУ!

background Layer 1