Пропустити навігацію

НА ПРЯМІЙ ЛІНІЇ – КЕРІВНИЦТВО ФОНДУ

На сьогоднішній телефонній «гарячій лінії» перший заступник начальника Фонду Сумщини Олена САВІСЬКО отримала дзвінки від пенсіонерів та осіб, що перебувають на обліку Пенсійного фонду області. Всі без винятку отримали роз’яснення з пенсійного забезпечення та вирішили низку особистих питань.

-Мені хоч і 24, але я ще студент, наразі отримую другу вищу освіту. В трудових відносинах не перебуваю, але час навчання хотів би зробити часом отримання страхового стажу. Адже розумію,що,сплачуючи ЄСВ, забезпечую собі право на виплату соціальних допомог і пенсійних виплат в майбутньому, – веде розмову студент СумДПУ Сергій.

Так, платниками єдиного внеску є фізичні особи – підприємці, що використовують працю інших осіб; роботодавці; фізичні особи, які забезпечують себе роботою самостійно та інші. Загалом, Законом визначено, що платниками ЄСВ можуть бути особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями,- роз’яснює Олена Вікторівна.

Ви можете взяти на добровільних засадах участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування . Розміри внеску Ви визначаєте самостійно, але величина їх має бути не менше 22% від мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить 6500 грн. Тобто, мінімальний розмір ЄСВ на сьогоднішній день -1430 гривень. Для укладання Договору Вам слід звернутися до територіального органу Державної податкової служби.

Схвальна позиція пана Сергія, адже сплата ЄСВ – свідомий вибір на користь свого майбутнього!

#МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО

272828432 246945577613680 150223619639850556 n 1 - НА ПРЯМІЙ ЛІНІЇ – КЕРІВНИЦТВО ФОНДУ

background Layer 1