Пропустити навігацію

ДОПОМОГОМОБІЛЬ І НАДАЛІ КУРСУЄ СУМЩИНОЮ

Значна кількість пенсіонерів області проживає в невеликих населених пунктах, де відсутня можливість у будь-який момент отримати консультацію спеціаліста з питань пенсійного забезпечення. Для того, щоб надати всю необхідну інформацію, Пенсійний фонд Сумщини продовжує сервіс ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ.
 
 При чергових виїздах спеціалісти допомогли жителям сіл одержати особистий електронний підпис, зареєструватись на Порталі Електронних послуг та надали інформацію про всі можливості вебпорталу. А ще – розібратись в нюансах пенсійного законодавства.
 
– Я офіційно пропрацював трактористом 22 роки, потім працював без оформлення. Зараз мені 55. Чув, що тракторист після досягнення 55-річного віку може піти на пенсію, і що для цього потрібно 20 років стажу, чи правда це? – запитав житель села Сонячне Охтирського району, пан Сергій.
 
Справді, чоловікам трактористам-машиністам, які безпосередньо зайняті у виробництві сільськогосподарської продукції на відповідних підприємствах, пенсії призначаються після досягнення 55 років і при наявності 20 років роботи трактористом. Але є ще одна умова – загальний стаж роботи має складати від 25 років 6 місяців до 30 років (в залежності від дати звернення за призначенням пенсії).
Наші спеціалісти з’ясували, що Сергій починав свою трудову діяльність на іншій посаді, і має ще 11 років стажу окрім пільгового. Тож він дійсно зможе вийти на пенсію достроково. Але важливо розуміти: робота без оформлення забирає у громадян не лише роки стажу і відповідні надбавки до пенсії, а й відпустки та соціальні гарантії на випадок хвороби чи нещасного випадку.
– Мій чоловік перебуває у місцях позбавлення волі. Чи можу я отримувати його пенсію, щоб передавати йому продукти та необхідні речі? Що для цього потрібно? – звернулася до пенсійників пані Ольга із с. Ріпки Роменського району.
 
Призначена пенсія перераховується органами Пенсійного фонду України за місцем відбування покарання пенсіонера і з неї відшкодовуються витрати на його утримання у виправній колонії (харчування, речове майно, комунально-побутові послуги та інше). При цьому не менш як 25 відсотків пенсії зараховується на особистий рахунок засудженого.
Виплата пенсій пенсіонерам, які перебувають у місцях позбавлення волі, в інший спосіб та іншим особам чинним законодавством не передбачена.
 
Як бачимо, наших клієнтів у селах турбує широке різнопланове коло питань. Саме тому ПЕНСІЙНИЙ ДОПОМОГОМОБІЛЬ має для них велике значення – і значить, його подорожі Сумщиною продовжуватимуться.
 
272987080 250128830628688 8320957706432051439 n - ДОПОМОГОМОБІЛЬ І НАДАЛІ КУРСУЄ СУМЩИНОЮ
background Layer 1