Пропустити навігацію

НАД ВІДНОВЛЕННЯМ ПОРУШЕНИХ ПРАВ СУМЧАН ПРАЦЮВАЛИ ОБЛАСНА ТА МІСЬКА КОМІСІЇ

У рамках роботи обласної та міської комісій, що опікуються питаннями погашення боргів із заробітної плати та легалізації доходів, заступник начальника Сумського об’єднаного управління Пенсійного фонду Андрій ГОРЕВИЙ та завідувач сектору головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Світлана ДЕРЕЧЕЙ доповіли про стан погашення заборгованостей до бюджету Пенсійного фонду платниками області та міста, втрати нинішніх та майбутніх пенсіонерів, як від боргів, так і від тінізації доходів та зайнятості, про вжиті органами Фонду заходи із захисту інтересів громадян, їх результати та проблеми, що стоять на заваді відновлення порушених прав застрахованих осіб та пенсіонерів.
«З 630 млн. грн. заборгованих до Пенсійного фонду області, понад 301 млн. грн. мають роботодавці міста Суми. Хоча органами Фонду всю заборгованість заявлену до примусового стягнення та понад 71 млн. грн. погашено з початку року, все ж непогашена частина залишається значною, її оплати гостро потребує Фонд для забезпечення безперебійного фінансування пенсійних виплат у регіоні, а також понад 16 тисяч найманих працівників, що позбавлені стажу від 1 до 92 місяців» – зазначила Світлана ДЕРЕЧЕЙ.
Тож, за результатами засідання визначені організаційні заходи, спрямовані сприяти прискоренню погашення боргів до Пенсійного фонду та відновленню порушених несвідомими роботодавцями соціальних прав громадян.2 e1543324610691 - НАД ВІДНОВЛЕННЯМ ПОРУШЕНИХ ПРАВ СУМЧАН ПРАЦЮВАЛИ ОБЛАСНА ТА МІСЬКА КОМІСІЇ

background Layer 1