Пропустити навігацію

НА ВІДДАЛЕНОМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ ПЕНСІОНЕРИ ОТРИМАЛИ ПОСЛУГУ ПО ВИГОТОВЛЕННЮ ПЕНСІЙНОГО ПОСВІДЧЕННЯ НОВОГО ЗРАЗКА

НА ВІДДАЛЕНОМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ ПЕНСІОНЕРИ ОТРИМАЛИ ПОСЛУГУ ПО ВИГОТОВЛЕННЮ ПЕНСІЙНОГО ПОСВІДЧЕННЯ НОВОГО ЗРАЗКА

14 травня, під час виїзного прийому громадян на віддаленому робочому місці в Миколаївській селищній ОТГ фахівці територіального управління Пенсійного фонду України Світлана ЛАЦІННИК та Вікторія ТОЛОЧКО надали мешканцям громади комплекс пенсійних послуг, зокрема прийняли 26 заяв на виготовлення електронного пенсійного посвідчення.

На сьогодні все більше пенсіонерів надають перевагу цьому сучасному пенсійному документу. А донедавна пенсійне посвідчення було документом, який лише підтверджує статус пенсіонера. Його пред’являли для користування пільгами, одержання знижки при розрахунку в торгівельній мережі чи аптеках. Такі посвідчення (пластикові картки, а, подекуди, ще й паперові) нині втрачають свою актуальність і, незабаром, залишаться у минулому, адже нове електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) значно розширює можливості його користувача.

Електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, яка поєднує в собі одночасно функції звичного для нас пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, що забезпечує чимало переваг для його власника.
Користуватися такою карткою можна у терміналах будь-якого банку як в Україні, так і за кордоном.

За допомогою ЕПП можна одержати пенсійні кошти, просто і швидко провести оплату комунальних послуг через інтернет, розрахуватися за покупку як безпосередньо в магазині, так і через інтернет-мережу, контролювати рух коштів на рахунку. Завдяки графічній та електронній інформації про власника, ключа електронного цифрового підпису, що містить ЕПП, пенсіонер може повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами, отримувати документи на веб-порталах органів влади, не виходячи з дому, переглядати інформацію про розмір пенсії, дані про страховий стаж, заробітну плату, сплачені страхові внески, подати заяву, запит, звернення або скаргу.

Отже, наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ, при цьому наголошуємо, що раніше видані посвідчення не втрачають чинності.
Бажаючим отримати модернізований пенсійний документ необхідно звернутися до Пенсійного фонду України за місцем перебування на обліку та подати заяву на його виготовлення, долучивши наступні документи: паспорт, код РНОКПП, фотокартку розміром 30х25 мм.

background Layer 1