Пропустити навігацію

ЗАХИСТ ПЕНСІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН – ГОЛОВНИЙ ОРІЄНТИР У РОБОТІ

2 2 e1536556923646 - ЗАХИСТ ПЕНСІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН - ГОЛОВНИЙ ОРІЄНТИР У РОБОТІ1 1 e1536556677223 - ЗАХИСТ ПЕНСІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН - ГОЛОВНИЙ ОРІЄНТИР У РОБОТІЗаборгованість роботодавців зі сплати соціальних внесків, приховування дійсної заробітної плати від їх нарахувань, не оформлення офіційних відносин з найманими працівниками – ці та інші порушення дистабілізують вчасне фінансування пенсій, уповільнюють можливості Пенсійного фонду по збільшенню пенсійних виплат, позбавляють пенсій громадян взагалі або занижують їх розміри.
Так, не сплачені станом на 1 вересня 2018 року до Пенсійного фонду області понад 45,7 мільйонів гривень пенсійних внесків позбавляє понад 30 тисяч людей від 1 до 88 місяців страхового стажу, що в свою чергу зменшує їх пенсійні права або позбавляє його взагалі й водночас не сприяє сталому фінансуванню пенсійних виплат в області. А тінізація зайнятості і заробітної плати, що в області торкається третини працездатного населення обкрадає Пенсійний Фонд на 2 млрд. грн. в рік, що зменшує пенсійні виплати наших земляків в середньому на 900 грн. у місяць.
«Борги та тінь – це не аморфні знеособлені речі, за ними стоять порушення прав конкретних людей, наших клієнтів і тому головним орієнтиром у нашій роботі є захист пенсійних прав наших співгромадян», – наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду Сумщини Тетяна Володимирівна Зленко під час відеоселекторної наради з керівниками територіальних органів Фонду області.
Керівники теруправлінь прозвітували про виконання планових показників з мобілізації коштів до Фонду, примусове стягнення боргів, залучення клієнтів до користування сучасними сервісами Пенсійного фонду і через них контролю дотримання роботодавцями їх пенсійних прав. 
 #МИПРАЦЮЄМОЩОБВАМБУЛОКОМФОРТНО!

 

 

background Layer 1