Пропустити навігацію

НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ ТА СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТАХ НА СУМЩИНІ

Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях області станом на 01.09.2019, стан виплати заробітної плати у бюджетній сфері регіону, результати проведеної роботи по виявленню, ліквідації фактів «тіньової» зайнятості та заробітної плати, заходи, які вжиті робочими групами у районах області по запобіганню використання роботодавцями нелегальної праці йшлося на спільному засіданні обласної тимчасової комісії головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана БОРШОША, яке відбулось у відео селекторному режимі.
Щодо стану заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствам Сумщини повідомили заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадмінстрації Олена ЗАЯЦ та заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія АНТОНЕНКО.
Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Світлана ДЕРЕЧЕЙ поінформувала присутніх про
результати проведеної роботи, спрямованої на виявлення та ліквідацію фактів «тіньової зайнятості» та заробітної області.
«Пенсійний фонд України є єдиним держателем реєстру застрахованих осіб та маючи достатню, необхідну для здіснення контролю за додержанням законодавства про працю інформацію завжди активно співпрацює з органами Держпраці та органами ДФС. Станом
на 01.09.2019 направлено для проведення перевірок матеріали по 2475 страхувальниках до органів Держпраці у Сумській області. Органами Держпраці проведено 182 перевірки, в результаті яких виявлені порушення по 53 страхувальниках; органами фіскальної служби–проведено 135 перевірок, з них по 86 страхувальниках виявлені порушення. Завдяки проведеній роботі спостерігається позитивна динаміка щодо збільшення кількості застрахованих осіб. З початку року збільшилась кількість застрахованих осіб на 5,4 тис. осіб та становить 306 тис. осіб. Варто зазначити, що також позитивна динаміка простежується і в зменшенні кількості осіб, які отримують заробітну плату менше мінімального розміру. До початку року кількість зменшилась на 1,5 тис. осіб та становить 11,3 тис. осіб. Розглядаючи питання стану виплати заробітної плати у бюджетній сфері, то найнижча заробітна плата у галузі освіти та охорони здоров’я в порівнянні з середньою по Україні спостерігаються у певних районах.», – зазначила Світлана ДЕРЕЧЕЙ.
Фахівець Фонду області, акцентувала увагу, що Фондом Сумщини постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.
Під час обговорення питань порядку денного, слово мали керівники найбільших підприємств-боржників, які прозвітували про періоди погашення заборгованості по заробітній платі своїм працівникам, зазначили шляхи подолання проблеми з заборгованістю на своїх підприємствах, а також голови міських та районних робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати, які надали інформацію по вжитих заходах стосовно запобігання використання роботодавцями нелегальної праці. 

1 - НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ - СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ ТА СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТАХ НА СУМЩИНІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 - НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ - СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ ТА СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТАХ НА СУМЩИНІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 - НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ - СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ ТА СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТАХ НА СУМЩИНІ

background Layer 1