Пропустити навігацію

ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ- ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ

Про застосування норм постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» йшлося на робочій нараді в Сумській обласній державній адміністрації.
«Ця постанова затверджує порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, відновлює права органів місцевого самоврядування, а саме по здійсненню контролю за працею з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, дотриманню мінімальних державних гарантій в оплаті праці, оформленню трудових відносин, регламентує організацію та проведення інспекційних відвідувань» – зазначила заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія АНТОНЕНКО.
Активну участь у обговоренні питань робочої наради взяли фахівці головного управління Фонду Сумщини в особі головного спеціаліста відділу забезпечення наповнення бюджету Світлани РИБАЛКО. Представник Фонду області поінформувала присутніх про негативні наслідки отримання заробітної плати «в конвертах», загальні галузеві показники розмірів заробітної плати в регіоні та інші.
«Аналізуючи статистичні дані, 195,3 тис. осіб в регіоні знаходяться поза реєстром соціального страхування, в процентному відношенні це 24,3%. У зв’язку з цим втрати бюджету Пенсійного фонду України на рік становлять 2,2 млрд грн, втрати місцевих бюджетів -1,8 млрд грн на рік. Станом на 1 вересня 2019 року до органів Держпраці передано матеріали по виявленим порушенням більше 2000 страхувальників та 18000 застрахованих осіб. Органами Держпраці проведено 115 перевірок, в результаті яких зафіксовано порушення по 43 страхувальниках та 165 застрахованим особам» – зазначила фахівець Фонду Сумщини.
По завершенню зустрічі прийнято рішення про продовження активної співпраці органів Фонду Сумщини з контролюючими органами в напрямку легалізації заробітної плати задля захисту трудових прав громадян та підвищення надходжень до Пенсійного фонду України.
12.09.2019 013 - ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ- ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ

12.09.2019 003 - ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ- ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ

12.09.2019 085 - ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ- ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ

 

 

 

background Layer 1