Пропустити навігацію

Переваги виплати пенсій через банківські установи

Коли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: „Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?”.Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.

Переваги одержання пенсії через банки очевидні. По-перше, це насправді не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам. За рахунок безоплатного надання банківських послуг відбувається відчутне заощадження коштів Фонду, які спрямовуються на виплату пенсій та є ресурсом для подальшого збільшення їх розміру. 

По-друге, часто банки пропонують пенсіонерам послуги, які допомагають заощаджувати або заробляти додаткові проценти. Йдеться і про можливість розрахунку пенсійною карткою у торговельних і аптечних мережах, за якими надаються скидки, і сплата комунальних платежів без комісій, і різного роду акції тощо. Крім того, це і можливість дізнаватися про зарахування пенсії по смс.

Виплата пенсії здійснюється тільки надійними банками. Відбір банків щодо виплати пенсії здійснює спеціальна конкурсна комісія, до складу якої залучено відповідальних працівників Міністерства фінансів, Міністерства праці та соціальної політики, Національного банку та Пенсійного фонду України. Тому ймовірність виникнення проблем у пенсіонерів з банком мінімальна.

Для пенсіонерів основним завданням залишається правильно обрати банк, в якому його будуть влаштовувати умови обслуговування, та відкрити в ньому поточний рахунок.

Для відкриття банківського рахунку необхідно звернутися до відділення банку та надати паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення.

a98873259902a531dc773f005fdebf0c XL 640x394 - Переваги виплати пенсій через банківські установи

background Layer 1