Пропустити навігацію

Відбулося засідання комісії щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У Тернопільській міській раді було проведено засідання комісії щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасної сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання.

У засіданні взяла участь перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська.

В ході роботи комісії заслухали питання погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду та заробітної плати підприємств-боржників, зокрема: ВАТ «ТО «Текстерно», ТОВ «Альпо»,  ТОВ «Стар-Софт», ФОП Цупер Б. М., ПП «Моноліт», ТОВ «Теплодар Плюс», ПП «Архі-Лайт» та інші. Запрошені керівники підприємств інформували про проведені ними заходи для погашення наявних боргів та строки їх ліквідації.

Алла Якубовська зазначила, що трудові відносини між роботодавцями і працюючими повинні будуватися на законодавчій основі, адже лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці. Також озвучила, що підприємства, які запрошені на комісію виплачують своїм працівникам заробітну плату менше мінімальної, тому наголосила на дотриманні норм законодавства про оплату праці.

Комісією було рекомендовано керівникам підприємств-боржників забезпечити неухильне виконання взятих зобов’язань щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та недопущення зростання (виникнення) боргів у подальшому.

За підсумками роботи комісії прийняті рішення спрямовані на удосконалення роботи з погашення заборгованості із виплати заробітної плати та єдиного соціального внеску.

soveshchanie1 - Відбулося засідання комісії щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати

background Layer 1