Пропустити навігацію

«Школа майбутнього пенсіонера» для жителів Кременця, Гусятина та Підгайців

З метою донесення інформації до населення щодо актуальних питань пенсійного законодавства,  пенсійники Головного управління Пенсійного фонду України  в Тернопільській області  провели «Школу майбутнього пенсіонера» для жителів Кременця, Гусятина та Підгайців.

Організатори заходу роз’яснили присутнім порядок  і умови призначення різних видів пенсійних виплат, наголосили на завчасному зверненні до Фонду для перевірки належного оформлення документів при призначенні майбутньої пенсії. Детально розповіли про залежність розміру пенсії від величини заробітної плати та страхового стажу і повідомили про можливість, при необхідності, здійснення доплати до мінімального розміру страхового стажу.

  Разом із тим, фахівці пенсійної служби акцентували увагу на важливості оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства й попередили про ризики, які виникають при отриманні заробітної плати «в конвертах».

Крім того спеціалісти Фонду проінформували про перерахунок пенсій з 01 липня 2019 року й надали перелік категорій осіб, яких торкнуться зміни.

Наприкінці заняття учасники отримали кваліфіковані відповіді на актуальні запитання про пенсійне забезпезпечення й ознайомилися з можливостями веб-порталу Пенсійного фонду України.        

shmp Pidgajtsi 1024x759 - «Школа майбутнього пенсіонера» для  жителів Кременця, Гусятина та Підгайців

shmp Gusyatyn 1024x768 - «Школа майбутнього пенсіонера» для  жителів Кременця, Гусятина та Підгайців

shmp Kremenets 1024x759 - «Школа майбутнього пенсіонера» для  жителів Кременця, Гусятина та Підгайців

background Layer 1