Пропустити навігацію

Покращення інформування населеня за допомогою СМС-повідомлень

Задля покращення інформування населення щодо пенсійного забезпечення та пенсійного страхування постановою правління Пенсійного фонду України «Про організацію прийому та обслуговування осіб, щодо організації цільового індивідуального інформування осіб шляхом смс-розсилки» Пенсійним фондом України впроваджені інформаційні розсилки для інформування громадян за допомогою СМС-повідомлень.

Усі пенсіонери, які бажають отримувати повідомлення в такий спосіб, можуть засобами мобільного зв’язку дізнатися про тривалість свого страхового стажу, суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, поновлення пенсійної виплати та строк припинення виплати пенсії, а застраховані особи – довідатись про сплату страхових внесків. За допомогою смс-повідомлень пенсіонерам, за потреби, надсилатимуться запрошення відвідати орган Пенсійного фонду України для підтвердження або з’ясування необхідних даних. Сервіс є абсолютно безкоштовним і може бути корисним кожному.

Для отримання СМС від Пенсійного фонду необхідно надати згоду одним з доступних способів:

  • або через веб-портал електронних послуг ПФУ з допомогою електронного цифрового підпису, де в особистому кабінеті заповнюються відповідні поля;
  • або через особисте звернення до сервісних центрів органів Пенсійного фонду та заповнення заяви встановленого зразку.

Для зручності відеоінструкцію з налаштування сервісу СМС-інформування можна переглянути на веб-порталі Пенсійного фонду України (https://www.pfu.gov.ua/35629-yak-nalashtuvaty-servis-sms-informuvannya-vid-pensijnogo-fondu-ukrayiny-2/).

Babushka pensionerka smartfon telefon Depositphotos 1000 t 650x433 - Покращення інформування населеня за допомогою  СМС-повідомлень

background Layer 1