Пропустити навігацію

Зустрічі із учнівською та студентською молоддю

Роз’яснення щодо набуття страхового стажу для отримання права на пенсію – одне із пріоритетних завдань Пенсійного фонду України. Особлива увага приділяється розясненням підростаючому поколінню, зокрема учням та студентам.

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові зустрічі із учнями Монастириської загальноосвітньої школи, студентами Лановецької філії ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» та студентами Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Організатори заходу наголосили присутнім саме на питанні легальної зайнятості та відповідальності молоді перед своїм майбутнім.

Також фахівці Фонду розповіли учням та студентам, що кожен громадянин який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати, що отримання заробітної плати «в конверті» сьогодні, позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин.

Також організатори заходу зазначили, що необхідний стаж для призначення пенсії у 2019 році складає 26 років та щорічно збільшується на 1 рік і до 2028 року становитиме 35 років.

Учні та студенти подякували за інформування про таку важливу тему сьогодення, а численні запитання молоді свідчать, що майбутнє їм не байдуже.

Ternopil lektsiya kooperatyvnyj 14 1024x683 - Зустрічі із учнівською та студентською молоддю

Ternopil lektsiya kooperatyvnyj 1 1024x683 - Зустрічі із учнівською та студентською молоддю

Monastyryska zustrich z uchnyamy 2 768x1024 - Зустрічі із учнівською та студентською молоддю

Lanivtsi 2 1024x768 - Зустрічі із учнівською та студентською молоддю

background Layer 1