Пропустити навігацію

Пенсійники Тернопільщини провели «круглі столи»

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з актуальних питань пенсійного забезпечення в Бучацькому, Зборівському та Козівському районах проведено засідання «круглих столів» з Козівським відділом ДВС Головного територіального управління юстиції, Бучацького відділення         ПАТ КБ «ПриватБанк» та членами фермерських господарств Зборівського району.

На порядку денному було питання сплати роботодавцями єдиного соціального внеску та нарахування страхового стажу працівникам.

Спеціалісти Фонду наголосили, що розмір мінімального страхового внеску у 2019 році становить 918,06 грн. на місяць. На рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати ЄСВ за себе фізичні особи – підприємці, самозайняті особи та члени фермерського господарства в обов’язковому порядку, незалежно від діяльності, обраної системи та доходу. У разі, якщо ФОП і члени фермерського господарства – пенсіонери за віком або інваліди та отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе.

Спеціалісти Головного управління ознайомили присутніх з функцією    смс-інформування Пенсійного фонду України, за допомогою якого пенсіонери можуть отримати інформацію про призначення та перерахунок пенсій, а працівники – про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу та сервісом призначення пенсії в «один дотик».

Buchach kruglyj stil - Пенсійники Тернопільщини провели «круглі столи»

Zboriv kruglyj stil 1024x768 - Пенсійники Тернопільщини провели «круглі столи»

Kozova kruglyj stil 614x1024 - Пенсійники Тернопільщини провели «круглі столи»

background Layer 1