Пропустити навігацію

Відбулося засідання постійно діючої робочої групи з питань погашення заборгованості до органів Пенсійного фонду України

З метою координації роботи по забезпеченню оперативного вирішення проблемних питань, що виникають в ході виконання рішень про стягнення коштів на користь держави в інтересах органів Пенсійного фонду України та з метою погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску було проведено засідання постійно діючої робочої групи.

У засіданні взяли участь перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України Алла Якубовська, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій, заступник начальника управління – начальник відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління погашення боргу Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Марущак, представники Головного територіального управління юстиції та Державної фіскальної служби в Тернопільській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

На зустрічі підвели підсумки роботи робочої групи за 10 місяців 2019 року. Визначили завдання по виконанню виконавчих документів по фізичних особах суб’єктах підприємницької діяльності. Також обговорили актуальні питання погашення заборгованості зі сплати коштів до Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску, виконання судових рішень, де стягувачем є органи Пенсійного фонду та органи Державної фіскальної служби.

Сторони також проаналізували стан реалізації протокольних завдань попередніх засідань та вирішили посилити контроль за своєчасністю перевірки майнового стану боржників з приводу виявлення їх рахунків, рухомого та нерухомого майна, майнових прав та отримання інформації про доходи боржників відповідно до ст. 48 Закону України «Про виконавче провадження».

За результатами засідання запланували посилити роботу щодо звернення до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржників за межі території України та провести в І декаді грудня 2019 року засідання робочої групи, на яку запросити представників Бережанського, Борщівського, Козівського та Підволочиського міжрайонних відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області для підвищення ефективності роботи за виконавчими провадженнями.

Під час заходу Алла Якубовська наголосила на необхідності вжиття усіх передбачених законодавством заходів з погашення боргу зі сплати ЄСВ. Також зазначила, що пришвидшення стягнення заборгованості стане показовим фактором формування у недобросовісних роботодавців переконання про невідворотність сплати належних платежів та стане запобіжним засобом подальшого виникнення заборгованості, що полегшить роботу всім учасникам процесу.

 

DSC 1066 1024x683 - Відбулося засідання постійно діючої робочої групи з питань погашення заборгованості до органів Пенсійного фонду України

DSC 1071 1024x683 - Відбулося засідання постійно діючої робочої групи з питань погашення заборгованості до органів Пенсійного фонду України

background Layer 1