Пропустити навігацію

Все про пенсії трудовим колективам Тернопільщини

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області провели роз’яснювальну роботу з питань пенсійного забезпечення для трудових колективів у Гусятинському, Тернопільському, Заліщицькому та Підгаєцькому районах.

Колективам центру адміністративних послуг Заліщицької районної державної адміністрації, служби у справах дітей Тернопільської районної державної адміністрації, архівного відділу Гусятинської районної державної адміністрації та відділу у Підгаєцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області організатори зустрічі розповіли про питання пенсійного забезпечення та важливість легального працевлаштування.

Кожен працюючий громадянин має усвідомлювати відповідальність перед своїм майбутнім, адже набуття права на пенсію залежить від наявності страхового стажу, – зазначили фахівці Фонду та повідомили, що з 01 січня 2019 року вимога до стажу становить 26 років та щорічно буде збільшуватися до 2028 року доки не становитиме 35 років. А розмір мінімального страхового внеску у 2019 році становить 918,06 грн. Це означає, що лише при сплаті такої суми, працівникові зараховується повний місяць до стажу.

Разом з тим,  спеціалісти Головного управління надали роз’яснення щодо порядку призначення пенсії за віком, перерахунку пенсійної виплати працюючим пенсіонерам, призначення пенсії за вислугою років, зарахування до стажу періодів навчання та перебування у соціальній відпустці по догляду за дитиною.

Також, організатори заходу розповіли присутнім про можливість завчасного звернення до органів Фонду за призначенням пенсії, про можливість подання документів в електронному вигляді та про переваги використання послуг Вебпорталу Пенсійного фонду України.

Ternopil rajon trudovyj sloizhba u spravah ditej Ternopilskoyi RDA 768x1024 - Все про пенсії трудовим колективам Тернопільщини

Gusyatyn trudovyj 768x1024 - Все про пенсії трудовим колективам Тернопільщини

Pidgajtsi trudovyj 1024x768 - Все про пенсії трудовим колективам Тернопільщини

Zalishhyky trudovyj TSNAP 1 1024x768 - Все про пенсії трудовим колективам Тернопільщини

background Layer 1