Пропустити навігацію

Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області постійно проводять заходи спрямовані на формування громадської позиції у підростаючого покоління. Здавалось би, навiщо студентам та учням замислюватися над розмiрами майбутнiх пенсiйних виплат, якщо до пенсiйного вiку ще так далеко? Але роз’яснення щодо набуття страхового стажу для отримання права на пенсію – одне із пріоритетних завдань Пенсійного фонду України.

Тому спеціалісти присвятили чергову зустріч із студентами факультету фінансів та обліку Тернопільського національного економічного університету саме питанням легальної зайнятості та відповідальності молоді перед своїм майбутнім.

«Кожен громадянин, який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати, що отримання заробітної плати «в конверті» сьогодні, позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин», – наголосили фахівці Фонду та зазначили, що необхідний стаж для призначення пенсії у 2019 році становить 26 років та буде поступово зростати до 2028 року доки не становитиме 35 років. А це означає, що для того, щоб заробити необхідний стаж, вся діяльність має бути офіційною та за ці періоди мають бути сплачені внески.

Разом з тим, спеціалісти Головного управління розповіли студентам про переваги використання електронних послуг, які надає Вебпортал Пенсійного фонду України. Зокрема, розповіли про можливість контролювати роботодавця в частині дотримання ним законодавства про працю та сплати за найманого працівника страхових внесків. Присутнім наглядно продемонстрували процес реєстрації та послуги, які отримують зареєстровані користувачі сервісу.

IMG 8330 1024x768 - Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

IMG 8340 1024x768 - Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

IMG 8348 1024x768 - Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

IMG 8399 1024x768 - Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

IMG 8409 1024x768 - Чи усвідомлює молоде покоління відповідальність перед своїм майбутнім?

background Layer 1