Пропустити навігацію

Відповіді на актуальні запитання громадян під час виїзного прийому громадян у місті Підволочиськ та Новосільській сільській раді

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик провів виїзний  прийом громадян у місті Підволочиськ та Новосільській сільській раді. Метою таких заходів є наближення послуг до людей та надання консультацій щодо пенсійного забезпечення безпосередньо у місці проживання громадян.

«Розмір пенсійної виплати залежить від таких показників як заробітна плата та страховий стаж. Тому кожен громадянин має усвідомлювати свою відповідальність перед майбутнім і не погоджуватися на нелегальне працевлаштування та заробітну плату «в конверті». З 1 січня 2019 року вимога до стажу становить не менше ніж 26 років, а величина мінімального страхового внеску, при сплаті якого особі зараховується повний місяць – 918,06 грн.», – зазначив керівник Фонду, та надав відповіді на запитання присутніх щодо призначення пенсії за віком, розміру пенсійної виплати після проведених перерахунків, дострокового виходу на пенсію на пільгових умовах, а також можливості добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Ігор Москалик рекомендував громадянам отримувати інформацію  щодо свого набутого стажу та сплати страхових внесків за допомогою Вебпорталу Пенсійного фонду України та послуги Смс-інформування.

Разом з тим, розповів про нову електронну послугу  – «Е-пенсія», що дозволяє подати документи для призначення пенсії в електронному вигляді не відвідуючи органів Фонду.

vyyiznyj Moskalyk 1024x768 - Відповіді на актуальні запитання громадян під час виїзного прийому громадян у місті Підволочиськ та Новосільській сільській раді

background Layer 1