Пропустити навігацію

Про зміни в пенсійному забезпеченні – під час виїзного прийому громадян

 

Фахівці Заліщицького, Лановецького, Кременецького і Теребовлянського відділів обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели виїзні прийоми громадян у Товстенській, Борсуківській, Лопушненській та Іванівській об’єднаних територіальних громадах.

Під час зустрічі спеціалісти Фонду розповіли присутнім про вимоги пенсійного законодавства щодо страхового стажу у 2020 році для реалізації права на пенсійне забезпечення за віком, залежність розміру пенсії від величини заробітної плати і тривалості страхового стажу та які періоди трудової діяльності зараховуються до пенсійного стажу. Зазначили, що страховий стаж зараховується лише за умови офіційного працевлаштування і сплати страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений законодавством. У 2020 році мінімальний страховий внесок становить 1039,06 грн.

Ознайомили з аспектами січневого перерахунку пенсійних виплат особам, які досягли 65 років і мають тривалий стаж та повідомили, що перерахунок проводився автоматично. Роз’яснили переваги отримання пенсійних виплат через установи банків, умови дострокового виходу на пенсію за вислугою років, важливість завчасного звернення до органів Фонду для проведення попередньої експертизи належного оформлення документів для призначення пенсії та як вирішити проблему з недостатнім страховим стажем.

Також, представники Фонду ознайомили учасників зустрічі з перевагами оформлення електронного пенсійного посвідчення та розповіли про новий онлайн-сервіс Фонду «Пенсійний калькулятор», який дає можливість самостійно, не відвідуючи сервісні центри громадянам розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Lanivtsi 1024x768 - Про зміни в пенсійному забезпеченні – під час виїзного прийому громадянterebovlya 1024x769 - Про зміни в пенсійному забезпеченні – під час виїзного прийому громадянKremenets 1024x759 - Про зміни в пенсійному забезпеченні – під час виїзного прийому громадянZalishhyky3 1024x768 - Про зміни в пенсійному забезпеченні – під час виїзного прийому громадян

background Layer 1