Пропустити навігацію

Фахівці Фонду провели чергові зустрічі з трудовими колективами

З метою роз’яснення діючих норм пенсійного законодавства та ознайомлення громадян із новими електронними послугами Пенсійного фонду України cпеціалісти Бережанського, Лановецького, та Збаразького відділів обслуговування громадян відвідали трудові колективи.

Під час зустрічі представники Фонду роз’яснили працівникам управління соціального захисту населення Бережанської районної державної адміністрації, Лановецького відділення АТ «Ощадбанк» та Збаразької районної ради основні зміни у пенсійному забезпеченні та умови виходу на пенсію за віком. Ознайомили з вимогами чинного законодавства до мінімального страхового стажу у поточному році для призначення пенсії, важливістю офіційного оформлення трудових відносин, порядком подачі документів для перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам та перевагами оформлення електронного пенсійного посвідчення. Зазначили, що розмір пенсійної виплати для кожного пенсіонера розраховується індивідуально і залежить від тривалості пенсійного стажу та суми заробітку з якого було сплачено єдиний соціальний внесок. Також фахівці Фонду розповіли про проведений автоматичний перерахунок пенсій з 1 грудня 2019 року, порядок переходу з одного виду пенсії на інший, умови зарахування страхового стажу і заробітної плати для обчислення розміру майбутньої пенсії та які необхідно мати документи для призначення пенсії по інвалідності.

Окрім цього спеціалісти Фонду розповіли присутнім про нові електронні послуги Пенсійного фонду України. Повідомили про впровадження онлайн сервісу «електронна трудова книжка» за допомогою якого кожен найманий працівник може отримати усі дані про свої трудові відносини та дізнатися зарахування страхового стажу, розмір відображеної у звітності заробітної плати та повноту сплати страхових внесків роботодавцем у зручний для нього час, скориставшись мережою інтернет.        

Lanivtsi 1 1024x768 - Фахівці Фонду провели чергові зустрічі з трудовими колективамиZbarazh 1024x768 - Фахівці Фонду провели чергові зустрічі з трудовими колективамиBerezhany 768x1024 - Фахівці Фонду провели чергові зустрічі з трудовими колективами

background Layer 1