Пропустити навігацію

Жителям області про зміни в пенсійному законодавстві

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели зустрічі з жителями Бережан, Борщова і Підволочиська. Під час заходу громадяни мали нагоду дізнатись про основні зміни у пенсійному законодавстві у 2020 році та отримати кваліфіковані консультації щодо можливостей і переваг користування новими електронними сервісами Пенсійного фонду України.

Представники фонду роз’яснили громадянам умови виходу на пенсію за віком, вимоги пенсійного законодавства щодо страхового стажу, залежність права на призначення пенсії від офіційного працевлаштування та зауважили, що лише при сплаті єдиного соціального внеску у розмірі не менше мінімального громадяни можуть розраховувати на пенсійне забезпечення у майбутньому. Також представники Фонду повідомили присутнім умови перерахунку пенсійних виплат пенсіонерам, які працюють, порядок зарахування періодів трудової діяльності до страхового стажу та які документи необхідно мати, щоб підтвердити трудовий стаж. Розповіли про переваги одержання пенсійних виплат через установи банків, можливість укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та порядок переходу з одного виду пенсії на інший.

       Також, спеціалісти Фонду ознайомили учасників заходу з послугами, що надає Пенсійний фонд України у зручному мобільному форматі, зокрема  отримати електронні документи, достовірність яких підтверджується спеціальним QR-кодом та розповіли як зареєструватись в особистому кабінеті користувача.

Berezhany 2 768x1024 - Жителям області про зміни в пенсійному законодавствіPidvolochysk2 1024x768 - Жителям області про зміни в пенсійному законодавствіBorshhiv 1024x768 - Жителям області про зміни в пенсійному законодавстві

background Layer 1