Пропустити навігацію

Жителі області отримують консультації щодо пенсійного забезпечення у телефонному режимі

Відбулись «прямі телефонні лінії» для жителів Заліщицького, Теребовлянського і Кременецького районів під час яких громадяни мали можливість звернутися із своїми питаннями до фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Із дозвонювачами спілкувалися начальник Заліщицького відділу обслуговуння громадян Ольга Копчук, начальник Кременецького відділу обслуговуння громадян Олександр Маринюк і начальник Теребовлянського відділу обслуговування громадян Галина Бойко.

За час проведення «прямої телефонної лінії» представники Фонду надали консультації жителям районів щодо питань пенсійного забезпечення, зокрема перерахунку пенсій з 01 січня 2020 року 65-річним   непрацюючим пенсіонерам за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу. Окрім того, спеціалісти Фонду розповіли про зростання вимог пенсійного законодавства щодо тривалості страхового стажу для виходу на пенсію за віком,  порядок перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам та важливість дотримання чинного законодавства про працю при оформленні трудових відносин.

Також, громадян цікавили питання щодо віку виходу на пенсію, умов призначення пенсійних виплат по інвалідності, дострокового виходу на пенсію на пільгових умовах та як вирішити проблему з недостатнім страховим стажем.  

Впродовж спілкування спеціалісти сервісних центрів ознайомили дозвонювачів з новими онлайн-сервісами Пенсійного фонду України «пенсійний  калькулятор» і «електронна трудова книжка» та розповіли про переваги їх використання.

Zalishhyky 1 768x1024 - Жителі області отримують консультації щодо пенсійного забезпечення у телефонному режимі

Kremenets2 759x1024 - Жителі області отримують консультації щодо пенсійного забезпечення у телефонному режимі

Terebovlya 576x1024 - Жителі області отримують консультації щодо пенсійного забезпечення у телефонному режимі

background Layer 1