Пропустити навігацію

Все про пенсійне забезпечення під час занять у «Школі майбутньго пенсіонера»

Фахівці сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові заняття у «Школі майбутнього пенсіонера» для громадян передпенсійного віку Кременецького, Козівського та Гусятинського районів на яких роз’яснили основні норми пенсійного законодавства.

Під час «уроку» спеціалісти Фонду роз’яснили присутнім умови виходу на пенсію за віком у 2020 році і залежність права для призначення пенсії від офіційного працевлаштування, тривалості страхового стажу та величини заробітної плати з якої сплачено страхові внески. Повідомили, що у 2020 році мінімальний страховий внесок складає 1039,06 грн. Окрім того надали правову оцінку наявних документів учасників заходу та повідомили які необхідно мати документи, щоб підтвердити пенсійний стаж. Розповіли про порядок обчислення страхового стажу і розміру заробітної плати для розрахунку майбутньої пенсії, черговість виплати пенсійних виплат та можливість придбати необхідний страхових стаж, скориставшись правом укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Водночас організатори заходу поінформували майбутніх пенсіонерів про зручні і доступні послуги Пенсійного фонду України в електронному форматі.  Ознайомили з новою послугою «Пенсійний калькулятор», яка дає змогу самостійно без відвідування сервісних центрів розрахувати майбутню пенсію та розповіли, як саме можна скористатись цією послугою, авторизувавшись в особистому кабінеті користувача на вебпрталі Фонду за допомогою електронного кваліфікованого підпису.

Berezhany 3 768x1024 - Все про пенсійне забезпечення під час занять у «Школі майбутньго пенсіонера»

Zboriv 1 1024x768 - Все про пенсійне забезпечення під час занять у «Школі майбутньго пенсіонера»

CHotrkiv 1024x614 - Все про пенсійне забезпечення під час занять у «Школі майбутньго пенсіонера»

background Layer 1