Пропустити навігацію

Безробітним громадянам про важливість офіційного працевлаштування

   Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області взяли участь в семінарах для тимчасово безробітних громадян щодо переваг легальної трудової зайнятості, які відбулись в Гусятинській, Теребовлянській та Заліщицькій філіях Тернопільського обласного центру зайнятості.

В ході семінару представники Фонду ознайомили учасників з законодавчими змінами щодо вимог до мінімального страхового стажу та чинниками, що впливають на призначення пенсії. Звернули увагу на те, що пенсійні виплати можуть бути призначені тільки з офіційно задекларованої заробітної плати і розмір майбутнього пенсійного забезпечення залежить від розміру заробітку, з якого сплачено страхові внески. Тому представники Фонду наголосили, що тільки трудові відносини, які оформлені згідно чинного законодавства про працю і турбота про набуття страхового стажу є гарантією належного соціального захисту та права на призначення пенсії у майбутньому. Також представники Фонду повідомили про умови зарахування періодів роботи до страхового стажу, особливості пенсійного забезпечення фізичних осіб-підприємців та можливість добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування або доплати до мінімального страхового внеску при недостатній кількості стажу.

Також фахівці Фонду ознайомили учасників семінарів з новими онлайн- сервісами Пенсійного фонду України та розповіли про послугу «електронна трудова книжка», яка надає можливість дізнатися детальну інформацію про зарахований трудовий стаж, нараховану заробітну плату і сплачені страхові внески у електронному вигляді.

Gusyatyn 2 1024x766 - Безробітним громадянам про важливість офіційного працевлаштуванняZalishhyky 2 1024x576 - Безробітним громадянам про важливість офіційного працевлаштуванняTerebovlya 1 1024x768 - Безробітним громадянам про важливість офіційного працевлаштування

background Layer 1