Пропустити навігацію

“День Пенсійного фонду”: контролюйте страховий стаж у зручному форматі з мобільних пристроїв

Для надання консультацій щодо пенсійного законодавства та популяризації електронних послуг Пенсійного фонду України фахівці Головного управління Пенсійного фонду України Тернопільщини провели «День Пенсійного фонду» для жителів Зборова і Збаража.

Організатори заходу ознайомили громадян з нормами чинного законодавства у сфері пенсійного забезпечення, зокрема, з умовами призначення пенсії за віком, порядком поновлення пенсійних виплат та способами виплати пенсій. Звернули увагу на залежність права на призначення пенсії від офіційної заробітної плати з якої сплачено єдиний соціальний внесок та повідомили, що з 01 січня 2020 року мінімальний розмір внеску становить 1036,06 грн. Наголосили на визначальній ролі страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення та розповіли про вимоги до мінімального пенсійного стажу у поточному році. Також фахівці Фонду роз’яснили  важливість оформлення трудових відносин відповідно до чинного законодавства про працю, переваги отримання пенсій через банківські установи та право добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 Також, організатори заходу розповіли присутнім про електронні сервіси Пенсійного фонду України та переваги їх використання. Зазначили, що відтепер громадяни мають зручну можливість контролювати інформацію в державному реєстрі застрахованих осіб про набутий страховий стаж і сплачений єдиний соціальний внесок, а також дізнатися про суму призначеної пенсії та дату її виплати з мобільних пристроїв за допомогою мобільного додатку «Пенсійний фонд».

Zbarazh 1 1024x768 - “День Пенсійного фонду”: контролюйте страховий стаж у зручному форматі з мобільних пристроївZboriv1 1024x768 - “День Пенсійного фонду”: контролюйте страховий стаж у зручному форматі з мобільних пристроїв

background Layer 1