Пропустити навігацію

Спеціалісти Головного управління консультують громадян з питань пенсійного забезпечення під час “Прямої телефонної лінії”

 

Жителі Бережанського і Чортківського районів та міста Тернополя мали нагоду отримати консультації з питань пенсійного забезпечення під час проведення “Прямої телефонної лінії”.

З дозвонювачами спілкувались начальник Чортківського відділу обслуговування громадян Михайло Шастків, начальник Тернопільського міського відділу обслуговування громадян Галина Кульчицька та начальник відділу з питань перерахунку пенсій № 1 Любов Семенова.

Найбільше запитань стосувалися змін у пенсійному законодавстві, перерахунку пенсійних виплат з 01 січня 2020 року та деталей його проведення. Також громадяни цікавились, порядком обчислення страхового стажу, умовами перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, віком виходу на пенсію на пільгових умовах, як впливає на розмір пенсійної виплати тривалість страхового стажу та які документи необхідно мати для призначення пенсії за вислугою років. 

Також спеціалісти Фонду проінформували слухачів про вимоги пенсійного законодавства щодо страхового стажу у поточному році, важливість офіційного працевлаштування та переваги оформлення електронного пенсійного посвідчення.

Впродовж спілкування представники Фонду ознайомили дозвонювачів  з новими онлайн-послугами Пенсійного фонду України «Електронний калькулятор» і «Електронна трудова книжка» та розповіли, як дізнатися про свій страховий стаж та офіційну заробітну плату через особистий кабінет користувача на вебпорталі Фонду.

         Усі учасники «прямої телефонної лінії» отримали вичерпні відповіді на свої запитання. 

Berezhany 5 768x1024 - Спеціалісти Головного управління консультують громадян з питань пенсійного забезпечення під час “Прямої телефонної лінії”Ternopil 768x1024 - Спеціалісти Головного управління консультують громадян з питань пенсійного забезпечення під час “Прямої телефонної лінії”CHortkiv 1 768x1024 - Спеціалісти Головного управління консультують громадян з питань пенсійного забезпечення під час “Прямої телефонної лінії”

background Layer 1