Пропустити навігацію

Про основні зміни у пенсійному законодавстві під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели «Дні Пенсійного фонду» для жителів Бережан, Борщова, Бучача і Заліщик, метою яких було донесення до громадян основних змін у пенсійному законодавстві.

Під час заходу представники Фонду ознайомили присутніх з основними акспектами пенсійного забезпечення, зокрема з видами пенсійних виплат та умовами виходу на пенсію за віком. Наголосили, що розмір пенсії залежить від наявного страхового стажу та величини заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Роз’яснили вимоги чинного законодавства до тривалості страхового стажу та повідомили, що у цьому році необхідний стаж для оформлення пенсійної виплати за віком у 60 років складає 27 років, але надалі з кожним роком він збільшуватиметься на один рік, поки не становитиме у 2028 році 35 років. Також фахівці Фонду розповіли про порядок подачі документів для призначення і перерахунку пенсійних виплат, можливість отримання страхового стажу, необхідного для призначення пенсії шляхом укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та  негативні наслідки неофіційного працевлаштування для набуття права на призначення пенсії.

      Також спеціалісти Фонду ознайомили учасників заходу з вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України та звернули увагу на  можливість  дистанційно, у зручному форматі мобільних пристроїв переглядати дані власної пенсійної справи, отримувати інформацію про сплачений соціальний внесок і наявний страховий стаж.

Borshhiv den pf 768x1024 - Про основні зміни у пенсійному законодавстві під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Buchach den pf 1024x768 - Про основні зміни у пенсійному законодавстві під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Zalishhyky den pf 768x1024 - Про основні зміни у пенсійному законодавстві під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Berezhany den pf 768x1024 - Про основні зміни у пенсійному законодавстві під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

background Layer 1